Sarıgöl'de Bağların Yüzde 60'ı Sigortalandı - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl'de Bağların Yüzde 60'ı Sigortalandı

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Manisa Bölge Müdürü Fahri Yıldırım, Sarıgöl ve çevresindeki çekirdeksiz sofralık üzüm bağlarının yüzde 60'ının dolu ve don olaylarına karşı sigortalandığını belirtti.

15.04.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Manisa Bölge Müdürü Fahri Yıldırım, Sarıgöl ve çevresindeki çekirdeksiz sofralık üzüm bağlarının yüzde 60'ının dolu ve don olaylarına karşı sigortalandığını belirtti.

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıgöl'deki üzüm üreticilerinin bağlarını dolu ve don olaylarına karşı sigortalattığını belirtti.

Sarıgöl ve çevresinde yaklaşık 85 bin dekarlık çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm bağı olduğunu kaydeden Yıldırım, "2014 yılı için Sarıgöl bölgesindeki üzüm bağlarının yüzde 60'lık kısmı TARSİM kapsamında sigortalandı. Buna göre geçen yıl 4 bin sigorta poliçesi var iken, 2014 yılında poliçe sayısı 8 binin üzerinde oldu. Bu da gösteriyor ki, çiftçilerimiz her geçen yıl ürünlerini sigortalatma alışkanlığı kazanmaktadır. TARSİM ile yapılan tarım sigortasının primlerinin yüzde 50'si devlet, yüzde 50'sini çiftçi karşılamaktadır" diye konuştu.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise ilçede üzüm üreticilerinin tarım sigortasının önemini 2013 yılı Mayıs ayında meydana gelen dolu zararında daha iyi öğrendiğini belirtti.

Tarım alanlarındaki ürünlerin sigortalanmasının giderek yaygınlaştığını vurgulayan Ülgen, "Geçen yıl ilçemizde 30 bin dekar alanda yüzde 100'e varan zarar tespit edildi. TARSİM bu zararı karşıladı. Üzüm üreticilerimiz TARSİM sayesinde derin bir nefes aldı. Bu yıl üzüm bağlarımızın büyük bölümü tarım sigortası yaptırdı" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıgöl'de Bağların Yüzde 60'ı Sigortalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement