Sarıgöl'de Doğal Ortamda 9 Tür Tavuk ve Horoz Üretimine Başlandı - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl'de Doğal Ortamda 9 Tür Tavuk ve Horoz Üretimine Başlandı

Sarıgöl\'de Doğal Ortamda 9 Tür Tavuk ve Horoz Üretimine Başlandı

Sarıgöllü genç girişimci Şükrü Tez, Sarıgöl-Buldan Karayolu üzerindeki 12.500 metrekarelik alanda dünyada tanınan yumurta ve et yönünden çok aranan dokuz tür tavuk ve horoz yetiştiriciliğine başladı.

08.04.2014 13:14

Sarıgöllü genç girişimci Şükrü Tez, Sarıgöl- Buldan Karayolu üzerindeki 12.500 metrekarelik alanda dünyada tanınan yumurta ve et yönünden çok aranan dokuz tür tavuk ve horoz yetiştiriciliğine başladı.

Sarıgöl-Buldan Karayolu üzerinde 12.500 metrekarelik alanda doğal ortamda tavuk, horoz ve yumurta yetiştirmeye başladığını belirten genç girişimci Şükrü Tez, "Amacım, Sarıgöl ve çevresine doğal ortamda tavuk, horoz ve yumurta yedirmek. Gönül rahatlığı ile kümes hayvanlarının etinden yumurtasından sağlıklı olarak yemelerini sağlamayı amaçladım." dedi. Şükrü Tez, doğal tavuk besihanesinde dünya yumurta şampiyonu olarak bilinen Australorp, köy yumurtacısı Lohusa Braun, yumurtacı tavuk türü olan Sukseks (Beyaz bacak), Fransız Bresse, Avrupa'da buza yumurta atan tavuk olarak bilinen Craien Coppe gibi beş türün daha olduğunu belirterek, "Çiftliğimde tamamen doğal ortamdır. Dünya yumurta şampiyonu Australorp, hem etlik, hem yumurtalık, sadece yumurtalık olarak beyaz bacak adı verilen Baesk Suksex, Fransızların en kaliteli etine sahip olan Bresse doğal yumurta veren Braun, pleymount cinsi tavuk ve civcivlerimiz bulunmaktadır. Çiftliğimizdeki ünlü damızlık tavuk ve horozlarımızı doğal ortamda dolaşmakta, otlatılmakta gerekli aşıları yapılmaktadır. Amacım halkımızı doğal ortamda tavuk eti ve yumurtası yedirmektir." dedi.

Dünyaca yumurta veriminde şampiyonluğu olan Australop ırkının yılda ortalama 280-330 yumurta verdiğini belirten genç girişimci Tez, "İsteyen köylere bu türden tavuk satışları yapmaktayım. Sattığım tavukların da yumurtasını ücret karşılığı geri alma garantisi vermekteyim. Buradaki amacım, çevreme sağlıklı tavuk eti ve yumurta yedirebilmek. Doğal ortamda tavuk ve horoz besleyerek, doğal yumurta elde etmektir. İsteyenlere kargo ile yumurta göndermekteyim." dedi. Bir çok meraklı da dokuz çeşit tavuk ve horozların beslendiği çiftliğe giderek genç girişimci şükrü Tez'den bilgi almaya başladı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl'de Doğal Ortamda 9 Tür Tavuk ve Horoz Üretimine Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement