Sarıgöl Ovasına Erken Uyarı İstasyonu Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl Ovasına Erken Uyarı İstasyonu Kuruldu

Sarıgöl Ovasına Erken Uyarı İstasyonu Kuruldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ortak projesi olan ’İklim-tahmin ve erken uyarı istasyonları’ projesi Sarıgöl Ovası’nda hayata geçirildi.

16.06.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ortak projesi olan 'İklim-tahmin ve erken uyarı istasyonları' projesi Sarıgöl Ovası'nda hayata geçirildi. Sarıgöl ovasına kurulan 2 adet erken uyarı istasyonu çiftçilere hava koşullarıyla ilgili uyarılarda bulunacak.

Sarıgöl'un Doğuşlar Mahallesi'ne kurulan iklim ve erken uyarı istasyonunun ovadaki tarım ve üzüm alanlarında, Dadağlı Mahallesinde kurulan iklim erken uyarı istasyonunun da yayla bağlarında yararlı olacağını kaydeden Sarıgöl İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Toy, "İki iklim tahmin ve erken uyarı istasyonları ilçe tarımına ve üreticilerimize çok yararlı olacaktır. İki istasyonumuzdan meteorolojik değerler anında uyduya uydudan da merkeze iletilecek. İstasyonlardan toprağın, havanın sıcaklığı, nemi anında alınabilecek. Ayrıca rüzgarın hızı ve yönü belirlenecek. Yağmurların şiddeti, metrekareye düşüşü, yaprağın ıslaklığı anında alınabilecek. Her iki iklim tahmin ve erken uyarı istasyonlarından gelen veriler anında değerlendirilerek, çiftçilerimize uyarılarda bulunulacaktır." dedi.

Doğuşlar Mahallesinde yaşayan üzüm üreticisi Mustafa Doğrul, istasyonların Sarıgöl Ovası için yararlı olacağını belirterek, "Buradan alınan verilerle ilaçlarımızı, yapacağımız tarım çalışmalarını daha bilinçli olarak yapacağız. Proje sayesinde kendimizi artık daha güvende hissediyoruz." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl Ovasına Erken Uyarı İstasyonu Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement