Sarıkamış'ta Kayak Merkezindeki Yangın - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ta Kayak Merkezindeki Yangın

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Sarıkamış ilçesinde 13 Eylül'de çıkan yangında zarar gören Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin yapılacak onarımla kış sezonuna yetiştirileceğini bildirdi.

18.09.2015 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Sarıkamış ilçesinde 13 Eylül'de çıkan yangında zarar gören Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin yapılacak onarımla kış sezonuna yetiştirileceğini bildirdi.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan ve bölücü terör örgütü PKK mensuplarının sabotajı sonucu çıktığı şüphesi bulunan yangında zarar gören Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde hasar tespit çalışmaları başladı.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gürsel Polat, Kayak Merkezi Genel Müdürü Sacit Özbey, Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Mir Hasan Taş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Dairesi teknik personeliyle incelemelerde bulundu.

Telesiyej tesisini yapan Avusturya firması temsilcisinin de katıldığı incelemede, yanan üst istasyon, kafe ve kumanda kulübesine ait mekanik, elektronik ve diğer aksamlarda hasar tespiti yapıldı.

Yarar, incelemeler sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak tesislerinin Sarıkamış'ın ekmek teknesi olduğunu belirterek, tesisin en kısa sürede çalışır hale getirileceğini söyledi.

Kayak merkezinin yalnızca bu bölge için değil, Türkiye açısından çok önemli olduğunu dile getiren Yarar, şunları kaydetti:

"Halkımız, otelcilerimiz, sporcularımız için buranın tekrar hayata geçmesi lazım. Biz federasyon olarak, bakanlığımız yetkilileriyle birlikte acilen buraya geldik. Bu tesisi yapan firma yetkilileri ve ilgili teknik personel hasar tespit çalışmalarına başladı. Kış sezonuna yetiştirilmesi için her türlü gayreti göstermek amacıyla buradayız. İnşallah bu tesis, sezona yetiştirilecek. Türkiye Cumhuriyeti devleti bunu yapmaya muktedirdir. Sarıkamış'ın bu hadiseyi en hafif şekilde atlatacağına olan inancım tamdır."

Yenileme için 2 aylık süre var

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Türkiye'nin ve bölgenin göz bebeği konumundaki kayak merkezinde çıkan yangının herkesi çok üzdüğünü ifade etti.

Tesisin bir an önce çalışır hale gelmesi için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Toksoy, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız'ın talimatlarıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı teknik heyetleri geldi. Tesisleri yapan firmanın Türkiye temsilcisiyle birlikte gerekli incelemeleri yapıyorlar. Önümüzde 2 aylık bir süre var. Tesisimizi bir an önce yapıp, sezona yetiştirmemiz lazım. Yerli ve yabancı kayak severlere inşallah bu kış sezonunda en iyi hizmet verilecek."

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi 2. etap üst istasyonunda 13 Eylül'de çıkan yangında, telesiyej üst istasyonu, kumanda kulübesi ile ahşap kafe kullanılamaz hale gelmiş, yangının bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan kundaklama sonucu çıktığı iddia edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ta Kayak Merkezindeki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement