Sarıkamış'ta Kayak Sezonu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış'ta Kayak Sezonu Açıldı

Sarıkamış\'ta Kayak Sezonu Açıldı

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde yeni kayak sezonu açıldı.

07.12.2014 10:03

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde yeni kayak sezonu açıldı. Kar kalitesi bakımından 'Türkiye'nin İsviçresi' olarak nitelendirilen Sarıkamış İlçesi'ndeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçti.

Sarıkamış ilçe merkezine 2, Kars Hava Limanı'na ise 54 kilometre uzaklıktaki kayak merkezinde sezonu açtıklarını belirten işletmeler, resmi açılış için önümüzdeki günlerde tören yapacaklarını söyledi. Sarıkamışlılar, Alplerden sonra kristal kar kalitesine sahip Sarıkamış'ta, eşsiz kayak keyfi yaşamak isteyenleri, konuk etmek için kolları sıvadı. Türkiye'de bulunan 25 kayak merkezi arasında uçakla İstanbul'a en yakın ve şehirlerarası anayol üzerinde bulunmasıyla adından söz ettiren kayak merkezine gelenler 20 santimetreyi bulan kar kalınlığının keyifini çıkardı.

Milli park alanı içerisinde 2 bin metre yükseklikte sarıçam ormanlarının olduğu Sarıkamış'ta, Alpler ile birlikte dünyada nadir ikinci kayak mekanı olarak sarıçamlar arasında bulunduğu için de çığ tehlikesi bulunmuyor. 25 kilometre pist uzunluğuna sahip merkezde 4 bin 850 metre bilgisayar donanımlı telesiyej mevcut. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıkamış'ta Kayak Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement