Sarıkamış ve Susuz'da Okullar Tatil Edildi - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış ve Susuz'da Okullar Tatil Edildi

Sarıkamış ve Susuz\'da Okullar Tatil Edildi

Kars’ta, yolda mahsur kalanların kurtarılma anları Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibinin tepe kameralarını yansıdı.

07.01.2015 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, yolda mahsur kalanların kurtarılma anları Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibinin tepe kameralarını yansıdı.

Kars-Digor- Iğdır karayolunda hızı saatte 150 kilometreyi bulan tipi de araçları yoldan çıkanlar ve donma tehlikesi geçirenlerin imdadına AFAD ekipleri yetişti.

Digor yolunda, tipiden dolayı yoldan çıkan araçları tek tek kontrol eden AFAD ekipleri, kara saplanan bir otomobilin içerisinde mahsur kalan iki kişiyi kurtararak ambulansa taşıdı.

"KARA SAPLANAN AFAD EKİBİNİ UMKE EKİBİ ÇIKARDI"

Görüş mesafesinin olmadığı yerlerde insanların yardımına koşan AFAD ekibinin aracı da yoldan çıkarak kara saplandı. AFAD ekibinin aracını, yolda mahsur kalanlara ilk yardım için bölge de bulunan UMKE ekibi çekerek çıkardı. UMKE ekipleri, araçlarına bağladıkları halat ile AFAD ekibinin aracını kurtardı.

"OKULLAR TATİL EDİLDİ"

Kars'ta etkili olan kar ve tipi hayatı durma noktasına getirdi. Susuz ve Sarıkamış ilçelerinde okullar tatil edilirken, kent genelinde 33 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, ana arterlerin yollarını açarken, İl Özel İdaresi'ne ait karla mücadele ekipleri de köy yollarının ulaşıma yeniden açılması için çaba sarf ediyor.

"HAVA SICAKLIĞI GECE EKSİ 15 DERECE ÖLÇÜLDÜ"

Kar ve tipinin etkili olduğu Kars'ta, uzun zamandan beri hüküm süren bahar havası yerini soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklığı gece eksi 15 derece olurken, sabah saatlerinde eksi 10 derece olarak ölçüldü.

"TRAFİK EKİBİ ZİNCİRSİZ ARAÇLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERMİYOR"

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, kentin giriş çıkış noktalarında kontrollerini sıklaştırdı. Tipiden dolayı buzlanan yollarda sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaran trafik ekipleri, zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermedi. Kars'ta kar yağışı ve tipinin özellikle yüksek kesimlerde etkili olması bekleniyor. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarıkamış ve Susuz'da Okullar Tatil Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement