Sarıveliler'e Yeni Okul Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Sarıveliler'e Yeni Okul Yapılacak

AK Parti Sarıveliler İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Canbolat, Sarıveliler ilçesine yapılacak olan 8 derslikli okul inşaatının zemin etüt çalışmalarının başladığını bildirdi.

07.01.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sarıveliler İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Canbolat, Sarıveliler ilçesine yapılacak olan 8 derslikli okul inşaatının zemin etüt çalışmalarının başladığını bildirdi.

Canbolat, yaptığı yazılı açıklamada, okul arazisi olarak önceden belirlenen bölgenin orman arazisi içinde yer alması nedeniyle yer tahsisinde sorunlar yaşandığını, bu yüzden okul inşaatına bugüne kadar başlanamadığını belirtti.

Yoğun girişimler neticesinde, mahkemenin de olumlu sonuçlanmasıyla çalışmalara nihayet başlandığını ifade eden Canbolat, şunları kaydetti:

"Turcalar- Ortaköy mahalleleri arasında yer alan, Köçekçalı mevki olarak bilinen bölgede bugün itibarıyla çalışmalar başladı. Sondaj çalışmasının yapılabilmesi için alanda Özel İdare'ye ait iş makinelerinin tesviye çalışması sürüyor. Zemin etüt çalışmalarının bitmesiyle, okulun kısa zamanda ihalesi yapılıp, inşaat çalışmalarına başlanacak. İnşaatın bitmesiyle ilk ve orta öğretim kademeleri tek bina içinde eğitim görürken, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin giriş, çıkışları farklı kapılardan sağlanacak. Yaklaşık 2 milyon lira ödeneği bulunan okul inşaatı 2014-2015 eğitim-öğretim yılına yetişecek." - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıveliler'e Yeni Okul Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement