Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şarkışla'dan Kısa Kısa

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Cemel beldesinde incelemelerde bulundu.

09.11.2012 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Cemel beldesinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Cemel Belediye Başkanı Hakverdi Bulut'u ziyaret eden Gül, Bulut'tan belde hakkında bilgi aldı. Belde nüfusunun yarıdan fazlasının Avrupa'da yaşadığını öğrenen Kaymakam Gül, bunun değerlendirilmesi gereken iyi bir fırsat olduğunu belirterek, "Maddi durumları çok iyi olan gurbetçilerimizi Cemel ya da Şarkışla'da yatırım yapmaya yöneltmek lazım. Yapacakları yatırımlarla hem kendileri kazanır hem de ilçemizde işsiz vatandaşlarımıza iş istihdamı sağlayarak gençlerimizi de ekmek sahibi yapmış olurlar" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Bulut, ziyaretin anısına Kaymakam Gül'e hediyeler verdi. Ziyarette, Cemel belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

-Şarkışla'ya sosyal hizmet merkezi kurulacak-

Şarkışla'ya sosyal hizmet merkezi kurulacağı bildirildi.

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, 2013 yılı programına alınacak sosyal hizmet merkezinin yer tahsisi için Kaymakam Davut Gül'ü makamında ziyaret etti.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün başlattığı çalışma kapsamında, her ilde en az bir sosyal hizmet merkezinin kurulmasının planlandığını ifade eden Yıldırım, "Ortalama 190 bin nüfusa, nüfusu 50 binden fazla ilçelere, en yakın sosyal hizmet merkezine uzaklığı 60 kilometreden fazla ve nüfusu 40 bini aşan ilçe veya ilçe gruplarına, en yakın sosyal hizmet merkezine uzaklığı 100 kilometreden fazla ve nüfusu 20 bini aşan ilçe veya ilçe gruplarına bir sosyal hizmet merkezi kurulması planlanmaktadır. Toplamda 395 sosyal hizmet merkezi kurulması öngörülmektedir. Bu kapsamda 2013 yılında programa alınacak Sosyal Hizmet Merkezi için Şarkışla Kaymakamı Davut Gül'ü ziyaret ederek yer tahsis edilmesini istedik" diye konuştu.

Kaymakam Gül ise sosyal hizmet merkezi yapılabilmesi için daha önce bir çalışma başlattıklarını belirterek, hizmetlerin bir an önce başlaması için geçici olarak Kızılay binasında yer ayarladıklarını, yerin kira giderini Şarkışla İşadamları Derneği'nin karşılayacağını söyledi.

Sosyal hizmet merkezinin önemine değinen Gül, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, sosyal hizmet merkezi kurulması için Kaymakamlığımızdan yer tahsis edilmesini istedi. Biz de bu konuda ilçemizde sosyal hizmetlerin bir an önce hizmet verebilmeleri için Pınarönü Mahallesi PTT binası arkasında bulunan Kızılay binasında yer baktık ve uygun görüldü. Dolayısıyla 20 kişinin istihdam edileceği sosyal hizmet merkezi 2013 yılı programa alındı. İhtiyaç sahiplerinin tespit edilerek sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesi bazında bu hizmet türünde koruyucu önleyici hizmetlere öncelik verilecek" diye konuştu.

Sosyal hizmet merkezinin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Gül,

"Sosyal hizmet merkezlerinin ihtiyaç sahiplerinin yerinde tespit edilerek, çocuk, genç, kadın, erkek, özürlü, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulabileceği mekanlar olması gerekmektedir" dedi.

Kızılay binasında incelemelerde bulunan Yıldırım ve Gül, merkezin ilçeye hayırlı olmasını temenni etti. Yıldırım ve Gül'e, incelemeler sırasında İl Genel Meclis Üyesi ve Şarkışla İşadamları Derneği Başkanı Osman Aydın eşlik etti.

-Şarkışla'daki yeni hayvan pazarı açılmayı bekliyor-

Şarkışla'da yapılan yeni hayvan pazarındaki 32 iş yerinden 28'i ihaleyle kiraya verildi.

İhale, Seyfettin Soysal Konferans Salonu'nda Belediye Başkanı Kasım Gültekin başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye encümen üyeleri ve zabıtaların da katıldığı ihalede, iş yeri kiralamak isteyen esnaf arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Belediye başkanı ve zabıtaların da araya girdiği tartışmalar, tatlıya bağlandı.

İhale sonunda pazar alanındaki 32 iş yerinden 28'si kiralandı. Kalan 4 iş yeri için de ilerleyen günlerde yeniden ihaleye çıkılacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Kasım Gültekin, iş yerlerinin esnafa hayırlı olsun dileklerini ileterek, "Pazarımızın açılışını, çok kısa süre içerisinde alacağımızı tahmin ettiğimiz ruhsatın ardından gerçekleştireceğiz. Öyle sanıyorum ki bu süre iki hafta kadar sürecek. Ruhsatımızı alır almaz pazarımızı açıyoruz. Pazar alanımızda ruhsat dışında herhangi bir eksiğimiz kalmadı" dedi.

-Şarkışla-Cemel beldesi arasına yeni yol yapılacak-

Şarkışla ilçesi ile Cemel beldesi arasına yeni yol yapılacağı bildirildi.

Yolun yapılaması için Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü teknik personelinin proje çalışmalarına başladığı belirtildi. Teknik ekibin, iki gün içerisinde yol güzergahındaki ölçümleri ve gerekli işlemleri tamamlayarak çalışmalarının sonucunu Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne bildireceği kaydedildi.

AK Parti Şarkışla İlçe Başkanı Ercihan Altınkaya, yaptığı açıklamada, yolun yanında yürüyüş ve bisiklet yolu olacak şekilde düzenlenen projenin kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Yol talebini, bir süre önce ilçeyi ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı M. Habib Soluk'a ilettiklerini anlatan Altınkaya, gerekli çalışmaların başlatılma sözünü aldıklarını belirterek, "Şarkışla'dan Cemel beldesine ziyaret için giderken gördükleri yetersiz yol için verdikleri talimatlar sonucunda çalışmalara başlandı. Bu projenin başlamasına vesile olan sayın Bakanımız İsmet Yılmaz ve Müsteşarımız M. Habib Soluk beye teşekkür ediyorum. Şarkışla ve Cemel beldemizi büyük bir sıkıntıdan kurtarıyorlar" diye konuştu.

Cemel Belediye Başkanı Hakverdi Bulut ise "Yolumuz dar. Yol sorununun çözülmesi konusunda ilgi gösteren başta Bakanımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

Yolun, duble yol olarak yapılacağı kaydedildi.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement