Saruhanlı'da Üzüm Hasadı Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Saruhanlı'da Üzüm Hasadı Tamamlandı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede önceki yıllarda 45 gün süren üzüm hasadının bu yıl verimin düşmesi nedeniyle 15 günde tamamlandığını bildirdi.

17.09.2015 16:20

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede önceki yıllarda 45 gün süren üzüm hasadının bu yıl verimin düşmesi nedeniyle 15 günde tamamlandığını bildirdi.

Okur, yaptığı açıklamada, bu yılki üzüm rekoltesinde geçen yıllara göre yüzde 60 civarında bir düşüşün olduğunu belirtti.

İlçede don ve dolu gibi doğal afetlerden dolayı ürünün olumsuz etkilendiğini ifade eden Okur, şöyle konuştu:

"Bu yıl üzüm hasadının başlamasıyla bitmesi bir oldu. 15 Ağustos'ta başlayan hasat Eylül itibariyle tamamlandı. Kış aylarında yaşanan don ve dolu gibi doğal afetler nedeniyle üzümün verimi düştü. Verim düşük olunca hasat da kısa sürdü, önceki yıllarda 1,5 ay süren üzüm hasadı bu yıl 15 günde tamamlandı"

Başkan Okur, rekolte düşüklüğüne karşın bu yıl ürünün kalitesinde sorun olmadığını, son günlerde ürün fiyatındaki hareketliliğin ise üreticiyi umutlandırdığını kaydetti.

Üzüm üreticisi Uysal Akdeniz ise geçen yıl 15 ton üzüm aldığı 25 dekar bağdan bu yıl sadece 3 ton verim alabildiğini belirterek, rekoltedeki düşüşe dikkati çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saruhanlı'da Üzüm Hasadı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement