Satı Kadın Müzesi'nin İlk Konukları Kadın Muhtarlar Oldu - Son Dakika
Yerel

Satı Kadın Müzesi'nin İlk Konukları Kadın Muhtarlar Oldu

Kazan Belediyesi tarafından yaptırılan Satı Kadın Müzesi'nin ilk ziyaretçileri Bursa’dan gelen kadın muhtarlar oldu.

10.03.2014 12:44

Kazan Belediyesi tarafından yapılarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılan Satı Kadın Müzesi'nin ilk ziyaretçileri, Bursa'dan gelen kadın muhtarlar oldu.

Yedinci Şehir Enstitüsü Başkanı Mutlu Çınar, Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu ve Bursa'dan gelen bir grup kadın muhtar Satı Kadın Müzesi'ni gezerek bilgi aldı. Ziyaretçilere müzeyi gezdiren Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Cumhuriyetin ilk kadın milletvekillerinden ve aynı zamanda da muhtarlık yapmış olan Satı Kadın'ın anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklara tanıtmak için evini müzeye dönüştürdüklerini belirterek, sergilenen eşyaların tamamının Satı Kadın ve ailesine ait olduğunu söyledi.

Ziyarette Yedinci Şehir Enstitüsü Başkanı Mutlu Çınar, Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e Satıkadın Müzesini açmasından dolayı Osman Gazi'nin babaannesi Hayme Ana heykelciği hediye etti. Başkan Ertürk de bayan muhtarlara çiçek verdi.

Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu da Türkiye'nin birçok yerindeki müzeleri gezdiğini belirterek, "Bu müzenin duygusal, farklı bir yanı vardı benim için. İçimizden biriydi Satı Kadın ve ben de bir muhtar olarak yıllar öncesinde muhtarlık yapmış güçlü, girişimci bir kadını görmenin onun hatıralarını izlemenin inanılmaz mutluluğunu yaşadım. Bu müze benim için farklıydı. Müzedeki her şey çok etkileyici. Mutfağından yatağına, kıyafetlerine ve çocuklarını büyüttüğü beşiğine kadar her şey çok etkileyiciydi" diye konuştu.

Satı Kadın'ın yaşayan son çocuğu olan 81 yaşındaki Bediha Emre ile fotoğraf çektiren ziyaretçiler daha sonra Satı Kadın'ın mezarında dua edip, anıt mezara çiçek bıraktı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Satı Kadın Müzesi'nin İlk Konukları Kadın Muhtarlar Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement