Savaş Gemileri Maketleri Göz Kamaştırdı - Son Dakika
Güncel

Savaş Gemileri Maketleri Göz Kamaştırdı

Savaş Gemileri Maketleri Göz Kamaştırdı

Çanakkale savaşlarına katılan gemilerin maketleri görücüye çıktı.

05.03.2015 12:35

Çanakkale savaşlarına katılan gemilerin maketleri görücüye çıktı.

Emekli bankacı Varol Or, 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşı'na katılmış gemilerin maketlerini yapıp sergiledi. 24 eserden oluşan sergi Çanakkale Evi'nde ziyarete açıldı. Açılışa Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Av. Adnan Güler, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Albay Hasan Tunay, Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ve davetliler katıldı. Varol Or, davetlilere gemi maketleri hakkında bilgi verdi.

Sergide en büyük ilgiyi, Çanakkale Boğazı'na 7 Mart'ı 8 Mart'a bağlayan gece döşediği mayınlarla savaşın seyrini değiştiren Nusret mayın gemisinin maketi gördü. Çanakkale'de savaşa katılan gemilerin hepsinin maketlerinin yer aldığı sergide Rumeli Mecidiye Tabyası'nda Seyit Onbaşı'nın sırtlayarak kaldırdığı 275 kiloluk top mermisinin dümen tertibatına isabet ettiği geminin maketi de yer aldı.

Sergilenen maket gemilerin 10 yıllık bir emeğin mahsulü olduğunu belirten Or, "Tam 10 yılımı bu gemilere verdim. Daha yapacak birçok gemi projem var. Sergide Çanakkale'de savaşan, batan, yara alan ve çekilen Türk, İngiliz ve Fransız donanmalarına ait gemiler yer alıyor. Bunların hepsi el emeği. Hiçbir şekilde hazır malzeme kullanılmadı. Çanakkale'de böyle bir sergi açtığım için kendimi çok mutlu hissediyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savaş Gemileri Maketleri Göz Kamaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement