Savcı, Deniz Feneri'nin 20 Sanığından 2'si İçin Ceza İstedi - Son Dakika
Güncel

Savcı, Deniz Feneri'nin 20 Sanığından 2'si İçin Ceza İstedi

Almanya'daki Deniz Feneri e.v. bağlantılı soruşturma sonucunda 20 sanık hakkında açılan davada, duruşma savcısı İbrahim Kayapınar esas hakkındaki 35 sayfalık mütalaasını açıkladı.

25.02.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'daki  Deniz Feneri e.v. bağlantılı soruşturma sonucunda 20 sanık hakkında açılan davada, duruşma savcısı İbrahim Kayapınar esas hakkındaki 35 sayfalık mütalaasını açıkladı. "Resmi Evrakta Sahtecilik" suçundan Mehmet Gürhan hakkında 2 yıldan 6 yıla, eşi Nurgül Gürhan hakkında ise yardımdan 1 yıldan 3 yıla kadar ceza istendi. Savcı, Zahid Akman ve Zekeriya Karaman'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın "Özel belgede sahtecilik", ve "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçundan beraatlerini istedi. Tutuksuz sanıklar Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş'in ise hakkındaki "Özel belgede sahtecilik" ve "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçlarından açılan davanın zaman aşımı nedeniyle düşmesine karar verilmesini talep etti.

DAVANIN 11'İNCİ CELSESİ GÖRÜLDÜ

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma sonucunda aralarında RTÜK eski Başkanı Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın da bulunduğu 20 sanık hakkında açılan davada, duruşma savcısı İbrahim Kayapınar esas hakkındaki 35 sayfalık mütalaasını açıkladı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 11. duruşmaya Ömer Zahit Karaman, İzzet Kurum ve İsmail Karahan hazır bulundu.

20 SANIKTAN 17'Sİ İÇİN BERAAT 3'Ü İÇİN ZAMAN AŞIMI

Duruşmada savcı İbrahim Kayapınar esas hakkındaki 35 sayfalık mütalaasını açıkladı. Savcı Kayapınar, tutuksuz 17 sanığın "Özel belgede sahtecilik", ve "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçundan beraatlerini istedi. Savcı Kayapınar, "Özel belgede sahtecilik", ve "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçlarından Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş'in ise hakkındaki davanın zaman aşımı nedeniyle düşme kararı verilmesini talep etti.

SAVCI 20 SANIKTAN 2'Sİ İÇİN TEK SUÇLAMADAN CEZA İSTEDİ

"Resmi evrakta sahtecilik" suçundan Mehmet Gürhan hakkında 2 yıldan 6 yıla, eşi Nurgül Gürhan hakkında ise yardımdan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

İLETİŞİM TESPİT TUTANAKLARININ İMHA EDİLMESİNİ İSTEDİ

Savcı, sanıkların iletişim tespitine yönelik yapılan, teknik takip sonucu elde edilen ve adli emanette bulunan ses kayıtlarının ve iletişim tespit tutanaklarının kararın kesinleşmesinin ardından imha edilmesini istedi. Mütalaaya karşı avukatlara ve sanıklara beyanda bulunmak üzere süre veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Zahid Akman ve Zekeriya Karaman'ın da aralarında bulunduğu 20 şüpheli hakkında hazırladığı iddianame, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, mahkeme heyeti iddianamenin kabulünün ardından dosyayı esastan değerlendirmeye almıştı. Suçlama konusu eylemlere ilişkin yargılama yerinin İstanbul olduğuna kanaat getiren mahkeme, "yetkisizlik" kararı ile dava dosyasının görevli ve yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetmişti. Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "yetkisizlik" kararını yerinde gören İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi davanın kendi mahkemelerinde görülmesini karara bağlamıştı. 20 sanığın, "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik ve kamu görevlisinin sahtecilik suçuna iştirak etmek" suçlarından cezalandırılması isteniyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savcı, Deniz Feneri'nin 20 Sanığından 2'si İçin Ceza İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement