Savunma Sanayi 30 Ağustos'da Tam Kadro - Son Dakika
Güncel

Savunma Sanayi 30 Ağustos'da Tam Kadro

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 30 Ağustos geçit töreni ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı koordinesinde yeni bir düzenlemeye gidildi.

25.08.2015 10:09

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 30 Ağustos geçit töreni ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı koordinesinde yeni bir düzenlemeye gidildi. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alan harp silah ve araçlarının sergilendiği geçit töreninde bundan böyle yerli savunma sanayi şirketlerinin ürünlerine de geniş yer verilecek.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve bağlı ortaklıkları olan şirketlerin ağırlıklı olarak yer alacağı törende henüz test aşamasında olan silahlar ve sistemler de kendilerine yer bulacak. En başta TSK Güçlendirme Vakfı'nın tanıtım tırının yer alacağı Vakıf Bağlı Ortaklığı şirketler ve ürünleri ise şöyle sıralanıyor:

ASELSAN; STAMP Stabilize Silah Platformu, STOP Uzaktan Komutalı Top Sistemi, SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, KORKUT Hava Savunma Top Sistemi, HİSAR-A Otonom Sistemleri, TASMUS Sistemi, SERHAT Radarı, KALKAN ve KORAL Sistemi, TUSAŞ; T129 ATAK, HÜRKUŞ, ANKA, TURNA, ŞİMŞEK ve GÖKTÜRK Uydusu, ROKETSAN; OMTAS, UMTAS, SOM, HİSAR-O Füzeleri, T-122/300, T-107 Çok Namlulu Roketatar Sistemi, CİRİT Silah Sistemi, HAVELSAN; Komuta Kontrol ve Savaş Sistemleri, Siber Güvenlik ve Bilişim Teknolojileri Sistemleri, Simülasyon Eğitim ve Test Sistemleri, İŞBİR ve ASPİLSAN özgün ürünleri ile geçit törenine katılacak.

HÜRKUŞ ve ATAK Helikopteri'nin Hipodrom üzerinde ayrı ayrı gösteri uçuşu yapacağı törende, bu sene uygulanacak bir diğer yenilik ise geçit töreninde yer alan ürünlerin halkın ziyaretine açılması olacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savunma Sanayi 30 Ağustos'da Tam Kadro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement