Savunma Sanayii Müsteşarı Demir Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Savunma Sanayii Müsteşarı Demir Açıklaması

"Dosta güven düşmana korku salan bir ülke olmanın asli unsurlarından biri, savunma unsurunun olmasıdır" "Özellikle savunma sanayi alanında kendi göbeğinizi kesmezseniz güçlü bir ülke olmanız mümkün değildir"

16.11.2014 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, "Dosta güven düşmana korku salan bir ülke olmanın asli unsurlarından biri, savunma unsurunun olmasıdır" dedi.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Elazığ Şubesince düzenlenen "Yeni Türkiye'nin Ekonomi, Dış Ekonomik İlişkileri ve Savunma Alanındaki Hedefleri" konulu panele katılan Demir, Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayine yönelik ürünlerle ülke insanın geleceğe umutla bakmasını sağladığını belirtti.

Türkiye'de artık savunma sanayiyle ilgili farkındalık oluştuğunu ifade eden Demir, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın bu yöndeki çalışmaları ana görev sayarak faaliyetlerini en üst düzeyde yürüttüğünü belirterek, "Dosta güven düşmana korku salan bir ülke olmanın asli unsurlarından biri, savunma unsurunun olmasıdır" diye konuştu.

Bir ülkenin kendi kendine yeterli olmasının ve güçlü bir savunma sistemine sahip olmasının büyük önem arz ettiğini belirten Demir, "Güçlü bir savunma sistemi derken Körfez ülkelerinde olduğu gibi her yıl on milyarlarca dolarlık silah alabilmenin güçlü savunma demek olmadığını çok iyi biliyoruz" dedi.

Türkiye'nin her alanda güçlü olmasının savunma sanayinde güçlü olunmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Özellikle savunma sanayi alanında kendi göbeğinizi kesmezseniz güçlü bir ülke olmanız mümkün değildir. Savunma sanayinde güçlü bir ülke olmanızda bütün sanayi ekosisteminizi güçlendirmeniz ve bu alanda elimizde ne kadar kaynak varsa bunları entegre bir şekilde bir araya getirip değer üretecek şekilde organize edip ürün ve sonuç çıkartamaya yönelik faaliyetlerde bulunmamız gerekiyor."

Demir, geçmişle karşılaştırıldığında yeni Türkiye'nin savunma sanayi açısından daha etkin bir düzeyde olduğunu vurguladı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Savunma Sanayii Müsteşarı Demir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement