Sda Genel Başkanı Tihiç'in Vefatı - Son Dakika
Güncel

Sda Genel Başkanı Tihiç'in Vefatı

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği: ''Ülkesi için büyük hizmetlerde bulunmuş önemli bir devlet adamıydı''

27.09.2014 12:02

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği, önceki gün vefat eden Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) Genel Başkanı Süleyman Tihiç'in, ülkesi için büyük hizmetlerde bulunmuş önemli bir devlet adamı olduğunu belirtti.

Büyükelçilik tarafından, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in kurduğu SDA'nın Genel Başkanı Tihiç'in vefatı dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, şunlar belirtildi:

"Bosna Hersekli siyasetçi ve devlet adamı Süleyman Tihiç'in 25 Eylül günü tedavi görmekte olduğu hastanede hayatını kaybettiğini öğrenmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Kurulduğu günden beri SDA'da yer alan ve 2001'de söz konusu partinin başkanlığını üstlenmiş olan Tihiç, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanlığı görevini de ifa etmiş, ülkesinin bütünlüğü ve refahı için büyük hizmetlerde bulunmuş önemli bir devlet adamıydı."

Tihiç'in ailesi ve tüm Bosna Hersek halkına en içten başsağlığı dileklerinin sunulduğu açıklamada, "Savaş yıllarından bu yana ülkesi için cesaret ve özveri ile çalışan, aynı zamanda hoşgörülü kişiliği ile de ön plana çıkan önemli bir devlet adamını kaybettik" denildi.

Süleyman Tihiç'in cenaze töreni, Saraybosna'daki Bosna Hersek Parlamento binasında düzenlenecek. Törende Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş temsil edecek. Anma töreni ve cenaze namazının ardından Tihiç, memleketi olan Bosanski Şamats'da toprağa verilecek. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sda Genel Başkanı Tihiç'in Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement