Sdü'deki Rektörlük Seçimleri - Son Dakika
Yerel

Sdü'deki Rektörlük Seçimleri

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin, nisan ayında gerçekleşecek rektörlük seçimlerinde aday olacağını bildirdi.

02.03.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin, nisan ayında gerçekleşecek rektörlük seçimlerinde aday olacağını bildirdi.

Gültekin, Isparta Öğretmenevi'nde düzenlendiği basın toplantısında, SDÜ'nün yıllar içinde bir gelişme göstermiş olmasına rağmen istenilen seviyeye gelmediğini söyledi.

Üniversitenin bir rotasının olmadığını savunan Gültekin, göreve seçilmesi halinde ilk işinin üniversiteye yeni bir rota çizmek olacağını belirtti. Gültekin, bir çok proje gerçekleştireceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Obezite ile mücadele ve beslenme merkezi kuracağız. Bu merkez Türkiye'de bir ilk olacak. Yapılan bütün diyet çalışmalarında diyet eğitimi verilecek. İrade eğitimi ile ilgili olan bütün branşları bir araya getirerek, uygulamalı bir eğitim modeli oluşturacağız. Helal ve sağlıklı gıda çalışmalarına ağırlık verecek bir merkezimiz olacak. Ülkemizin geride kaldığı bu konudaki çalışmaları ileri boyutlara taşıyacağız. Kuracağımız bu merkezde değişik disiplinli hocaları bir araya getirerek sektöre katkı sağlamayı düşünüyoruz."

Üniversitenin projeler bazında ve sanayi ile işbirliğini sağlayacak kısım olan mühendislik fakültelerine özel önem vereceklerini dile getiren Gültekin, mühendislik fakültelerinin ihmal edildiğini, bütün mühendislik fakültelerinin tekrardan elden geçmesi gerektiğini kaydetti.

Gültekin, Türkiye'nin 2023 vizyonunda kültürel planların ön plana çıktığının altını çizerek, "Kuracağımız Türkçe eğitim merkezinde kültürel projelere ağırlık vererek, 2023 vizyonuna üniversitemiz içinde katkı sağlamayı düşünüyoruz. Aynı zamanda İslam Bilimleri ile ilgili uluslararası bir enstitü kurularak SDÜ'nün dünyanın sayılı İslam araştırmaları merkezlerinden birisi olması sağlanacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sdü'deki Rektörlük Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement