Seçim Sonrası İlk Açıklama - Son Dakika
Yerel

Seçim Sonrası İlk Açıklama

Seçim Sonrası İlk Açıklama

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanlığı görevine kısa bir süre önce seçilen Ahmet Arı, Eskişehir Şubesinin dağınıklığını toparlayacaklarını ifade etti.

23.10.2015 18:21

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanlığı görevine kısa bir süre önce seçilen Ahmet Arı, Eskişehir Şubesinin dağınıklığını toparlayacaklarını ifade etti.

3. Olağan Genel Kurulda, işçi, delege ve arkadaşlarının desteği ile yeni yönetim kurulu oluşturularak başkanlığa geldiğini belirten Arı, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) toplu sözleşme görüşmesi sürecinde metal işçilerinin Eskişehir'de ciddi sancılar yaşadığını kaydetti. Arı, yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta içinde yönetim kurulu ve temsilciler kurulunun toplanacağını ve genel merkezin de katkılarıyla Eskişehir şubesinin dağınıklığını toparlayacaklarını ifade etti.

Dünyada ve ülkemizde ekonomik krizlerin çoğaldığını ve güvencesiz çalışmalarında arttığına dikkat çeken DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı, "Kıra süreli çalışmalar; haftada 3 gün ayda 15 gün çalışmalar oluyor. Günde 12 saat çalışma, hafta sonu çalışmaları, fazla mesailerin ödenmemesi, elden ücret ödemeler bordoya yansıtmama, düşük ücretle çalıştırma, hiçbir sosyal hakkın olmadığı çalışmalar da kuralsız çalışmalardır" dedi.

Özellikle kadın çalışanlara uygulanan esnek çalışmalara değinen Arı şunları söyledi:

"Kadınlara sendikasız, düşük ücret dayatmaları, çocuk doğurmaları halinde işten çıkarma tehditleridir. Taşeron çalışmada güvencesiz çalışmadır. İşçilerin en çok baskı görerek kıdem tazminatlarını dahi bırakıp işten ayrıldığı kölelik sistemidir. Bu sistemde ücretler gecikmeli ödenir, mesai ücretleri ödenmez. Sigorta primleri tam yatmaz. Kıdem tazminatlarının fona devredilme çalışmaları da güvencesiz geleceksiz çalışmadır. Geçici işçi çalıştırma günümüzde sık uygulanan bir sistemdir. Bir yıldan daha az çalışma sözleşmeleri yapılarak kıdem hakkını yok etmektedir. Özel istihdam büroları tam anlamıyla güvencesiz çalışmayı ön gören geri uygulamalardır, işçiler her gün başka bir yerde çalışacaklar, nereden kıdem alacağı nereden hangi iş yerinden sendikalı olacağı belli olmayacaktır. İş kazalarının yoğun yaşanmasının nedeni de, işyerlerinde denetimsiz, sigortasız, kayıt dışı çalışmalar sonrasında, güvencesiz çalışma ortamları oluşmasıdır. Özellikle üniversite öğrencileri kısa süreli çalışmalarla, güvencesiz ve geleceksiz çağdaş köle olarak çalıştırılmaktadır. İşçilerin kendi sendikalarını, kendilerinin seçmesi bütün bu sorunların üstesinden gelecektir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seçim Sonrası İlk Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement