Şefkat Tepe Dizisine Tepki - Son Dakika
Güncel

Şefkat Tepe Dizisine Tepki

Şefkat Tepe Dizisine Tepki

Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği Başkanı Kenan Karataş Şefkat Tepe dizisinin Kürt halkını küçük düşürüp aşağıladığını söyledi.

02.09.2014 10:49  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karataş konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında "Dizi bölgede yaşayan etnik grupların hassas duygularıyla oynamaktadır" dedi.

Çözüm Süreci ile birlikte bölgede artık gözyaşlarının akmadığını sözlerine ekleyen Karataş, bu tür dizilerin halkı ayrıştırdığını belirtti. Karataş açıklamasında, "Yaklaşık olarak iki yıldır askerlerimiz şehit düşmüyor, gerilla hayatını kaybetmiyor, çocuklar yetim, kadınlarımız dul kalmıyor. Belki de en önemlisi analarımız göz yaşı dökmüyor. Yani kanın durduğu bir dönemdeyiz ve çözüm süreci tüm aksamalara rağmen ilerliyor.30 yıllık savaş dönemini geride bırakarak yeni bir beyaz sayfayla kardeşlik tohumlarını yeniden ekmeye çalışıyoruz. Bu aşama da geçmişte yaşananları hatırlayıp,kabuk bağlamış yarayı yeniden kanatmaya kimsenin lüksü olamaz. Bakın bugün dizide düşman olarak gösterilen gruplarla devletin en üst kademeleri bile resmi çerçeve içinde görüşmekte ve bir daha kardeş kanının dökülmemesi adına çaba sarf etmektedirler. Biz Türkiye halkları olarak taraflara destek olmak ve sürecin olumlu neticelenmesi adına adım atmak istiyorsak karşılıklı değerlere saygı göstermemiz gerekmektedir. Ama halen birileri çıkıp savaşı, silahı ve düşmanca yaklaşımları milyonlara izlettiriyorsa biz buna da "doğrudur" diyemeyiz" dedi.

'DİZİ YAYINDAN KALDIRILSIN'

TUB-DER Yönetim Kurulu Başkanı Karataş, Şefkat Tepe dizisinde ki kaba saba konuşmaların ve küfürleşmelerin bölge insanını yansıtmadığını dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "6 Kasım 2010 tarihinde yayına giren Şefkat Tepe dizisi ırk milliyetçisi diye adlandırdığımız bir kesim tarafından ilgiyle izlenirken, bölge halkı tarafından söz konusu kanal protesto edilmektedir. Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen dizi yapımcısı ve söz konusu kanal reyting uğruna bölge insanının kültürünü, geleneğini, dilini yani tüm değerlerini acımasızca yerden yere vurmakta ,yetişen nesiller arasın da düşmanlık yaratarak yayına devam etmektedir.

Bizler bu süreçte Samanyolu Tv'de yayınlanan Şefkat Tepe dizisinin bölge halkında tedirginliğe ve endişeye yol açtığını yetkililere ileterek, Samanyolu Tv'ye sesleniyoruz. Biten bir savaşı gerçeklerle alakası olmayan hayallerle çarpıtarak halka yansıtmanızı şiddetle kınıyor ve dizinin yayından kaldırılmasını talep ediyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şefkat Tepe Dizisine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Burak Gençer: Ben bu dizinin yayından kaldırılmasını istemiyorum. Ben dahil bir sürü kişi bu diziyi çok seviyor ve o dizide bir sürü insan çalışıyor. 5 2 Yanıtla
  • yusuf inanç: bencede çünkü kaynaşmış halkı adeta biribirine hedef gösteriyor 3 0 Yanıtla
  • dogancan YILDIRIM: o kadar çalışan var kalkmasın - hem dizi izleniyorrrrrr. . . . 3 0 Yanıtla
  • hamzaküçük: yayından kalkmasın istemiyoruz 2 0 Yanıtla
  • Bayram Erdoğan: beLLiki dizi biriLerine batıyor arkada$Lar. Sadece bir fiLm oLdugunu unutup gerçegi ya$ayanLar var. demekki gösteriLen $eyLerin çogu dogruki batıyor biriLerine. . . 2 0 Yanıtla
  • deniz kaya: hayır asla olmaz 1 0 Yanıtla
  • YUSUF ASLAN: hem şefkat tepe biti artık sungurlar 1 0 Yanıtla
  • ayla guzel: kesinlikle kaldirilmasin 0 0 Yanıtla
  • eren şahin: yaa olamaz şefkat tepe yayından asla kaldırılmamalı 0 0 Yanıtla

Advertisement