Şehidin Adı Defnedilmek İstediği Kavşakta Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Şehidin Adı Defnedilmek İstediği Kavşakta Yaşatılacak

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda şehit olan ve komutanına, "Şehit düşersem beni Trabzon'da kavşağa defnedin" dediği öğrenilen Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Biçakcı'nın adı, kavşağa verildi.

22.07.2016 17:42

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda şehit olan ve komutanına, "Şehit düşersem beni Trabzon'da kavşağa defnedin" dediği öğrenilen Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Biçakcı'nın adı, kavşağa verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Sur'daki operasyonda şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Biçakcı'ya tekrar Allah'tan rahmet, ailesine ve millete başsağlığı diledi.

Şehidin naaşı Trabzon'a getirildiğinde, komutanıyla görüştüğünü anımsatan Gümrükçüoğlu, "Komutan, evladımızın kendisine şehit olduğunda Trabzon'da Atapark'taki kavşağa defnedilmeyi vasiyet ettiğini söyledi. Evladımızın, oradan geçenlerin görmesi ve şehadet mertebesinin her zaman hatırlanması manasında böyle bir isteği olmuş. Hatta daha sonrasında defnedilmek istediği kavşağın, Ayasofya kavşağı olduğu da başkaları tarafından ifade edilmişti." dedi.

Gümrükçüoğlu, şehidin vasiyetini yerine getirebilmek için o dönemde hem Atapark hem de Ayasofya kavşağında bizzat inceleme yaptığını ifade ederek, "İlgililerle yaptığımız trafik ve emniyet gibi değerlendirmelerin ardından, oralara defin imkanı olmadığını belirledik. Durumu şehidimizin ailesi ile paylaştıktan sonra Sülüklü Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğimizde toprağa verdik." diye konuştu.

Şehidin adının Atapark kavşağına verilmesi isteğinin kendisine de bizzat iletildiğine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, bu doğrultuda hazırlanan meclis kararını üyelerin oylamasına sundu.

Meclis üyeleri, Atapark kavşağının adının, Atapark Şehit Ünal Biçakcı olarak değiştirilmesi kararını oy birliğiyle kabul etti.

Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisinin tensibiyle genç yaşta vatanı için can veren şehidin isminin Atapark'taki kavşakta yaşatılacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Gümrükçüoğlu, kararı onaylayan meclis üyelerine teşekkür etti.

Sur'daki operasyonda 5 Şubat 2016'da şehit düşen Biçakcı, 6 Şubat'ta binlerce kişinin katıldığı törenin ardından Trabzon'un Sanayi Mahallesi'ndeki Sülüklü Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehidin Adı Defnedilmek İstediği Kavşakta Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement