Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Yerel

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Iğdır'daki terör saldırısında şehit düşen polis memurları İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt ile Tunceli'de yol kesen teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan özel harekat polisi Kadir Özkara'nın cenazeleri Adana'da defnedildi.

09.09.2015 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'daki terör saldırısında şehit düşen polis memurları İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt ile Tunceli'de yol kesen teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan özel harekat polisi Kadir Özkara'nın cenazeleri Adana'da defnedildi.

Şehit Derindere, Palıt ve Özkara'nın cenazeleri, merkez Çukurova ve Sarıçam ilçelerindeki evlerinde helallik alınmasının ardından Buruk Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ne getirildi.

Cenazelerin getirilişi sırasında namaza katılmak için ellerinde Türk bayraklarıyla gelen çok sayıda vatandaş, tekbir getirerek terörü lanetleyen sloganlar attı.

Şehit Derindere, Palıt ve Özkara'nın Türk bayrağına sarılı tabutları, meslektaşlarının omuzlarında musalla taşına kondu.

Bu sırada, babası gözü önünde şehit düşen ve saldırıdan hafif yaralı kurtulan Hatice Özkara, gözyaşlarına hakim olamadı.

6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, şehit Kadir Özkara'nın astsubay oğlu Emre Özkara'nın elinden tutarak moral verdi.

Özkara'nın tabutunun başına gelerek fotoğrafını öpüp ağlayan ağabeyi Yahya Özkara ise "Allah onların belasını versin. Allah rahmet eylesin bütün şehitlerimize vatan sağ olsun" diyerek gözyaşı döktü.

Bazı şehit yakınları da şehitlerin tabutlarına sarılarak ağladı.

Özel harekat polisleri saygı atışında bulundu

İl Müftüsü Arif Gökçe, helallik istenmesinin ardından 3 şehit için ayrı ayrı cenaze namazı kıldırdı.

Namazın ardından Polis Şehitliği'ne götürülen cenazelerin defnedilmesi sırasında özel harekat polisleri saygı atışında bulundu.

Törene, şehidin yakınları, milletvekilleri, emniyet ve askeri personel, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika


Advertisement