Şehitlerin İsimlerinin Verildiği Parklara 'Halk Oyun'lu Açılış - Son Dakika
Güncel

Şehitlerin İsimlerinin Verildiği Parklara 'Halk Oyun'lu Açılış

Şehitlerin İsimlerinin Verildiği Parklara \'Halk Oyun\'lu Açılış

Ordu'da şehitlerin isimlerinin verildiği parkların açılışı 'halk oyunları gösterisi' ile yapıldı.

27.11.2012 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da şehitlerin isimlerinin verildiği parkların açılışı 'halk oyunları gösterisi' ile yapıldı.

Ordu Belediyesi Meclisi, Şahincili Mahallesi 572. Sokak'ta yapımı tamamlanan parka Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş'un, Şirinevler Mahallesi 753. Sokak'taki parka da 1981 yılında Düzce'de görev dönüşü geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Şehit Uzm. Çvş. Sami Yavuz'un adını verdi.

Şehitlerin isimleri verilen parklar için açılış töreni düzenlendi. Açılışlara Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, İl Garnizon Komutanı vekili Jandarma Albay Hacı Sarıışık, Şehit Cüneyt Akkuş'un babası Hasan Akkuş, annesi Türkan Akkuş, eşi Songül Akkuş, çocukları Efe, Mert Akkuş ile Şehit Uzm. Çavuş Sami Yavuz'un eşi Mükerrem Yavuz, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit yakınları açılışlarda gözyaşlarını tutamazken, açılışlar saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ordu Belediyesi Konservatuvarı Halkoyunları ekibi gösteri sundu. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun açılışlarda yaptığı konuşmada, parklara şehit isimlerini vermeye devam ettiklerini söyledi. Torun, açılışı yapılacak olan iki parka da yine şehit ismi verildiğini hatırlattı.

Şahincili Mahallesi 572. Sokak üzerinde bulunan ve Doğakent'in hemen alt bölgesinde yer alan parkın adının Şehit Uzm. Çvş. Cüneyt Akkuş Çocuk Parkı, Şirinevler Mahallesi 753. Sokak'taki parkın adının da Şehit Uzm.J.l.Kdm.Çvş. Sami Yavuz Çocuk Parkı olarak Belediye Meclis kararı ile verildiğini belirten Başkan Seyit Torun, "Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

"EŞİMİN ADI AFYONDA MAHALLEMİZE, ORDU'DA DA PARKA VERİLDİ"

Şehit Cüneyt Akkuş'un eşi Songül Akkuş ise, "Acımız büyük ama olay olduğu günden itibaren yanımda olan Ordu Valimize, Belediye Başkanımıza, Alay Komutanımıza ve Afyon'da bulunan dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Burada eşimin ismini parka verdiler. Afyon'da ise yaşadığımız sokağa verdiler. Herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Şehit Uzm. Çavuş Sami Yavuz'un eşi Mükerrem Yavuz ise parka eşinin adını verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, açılışların öncesinde şehit yakınlarına çiçek verirken, açılış kurdeleleri şehit yakınları ile birlikte kesildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehitlerin İsimlerinin Verildiği Parklara 'Halk Oyun'lu Açılış - Son Dakika


Advertisement