Sel Suları 250 Bin Balığı Telef Etti - Son Dakika
Güncel

Sel Suları 250 Bin Balığı Telef Etti

Sel Suları 250 Bin Balığı Telef Etti

Denizli’nin Çameli ilçesinde yoğun yağmurun ardından gelen sel balık ölümlerine neden oldu.

28.07.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Çameli ilçesinde yoğun yağmurun ardından gelen sel balık ölümlerine neden oldu. Balık çiftliklerinde 250 bin balığın telef olduğu kaydedildi.

Denizli'nin Çameli ilçesinde dün akşam saatlerinde yağan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. 1 saat boyunca yoğun bir şekilde süren yağışın ardından dereler taştı. Taşan derelerin üzerinde bulunan balık çiftlikleri de büyük zarar gördü. Çameli ilçesinde bulunan 100'e yakın balık çiftliğinde yaklaşık 250 bin adet balığın telef olduğu kaydedildi. Balık üreticileri selin ardından hasar tespit çalışması yaptı. Balık havuzlarındaki suların çamur gibi aktığı görülürken, üreticiler temizleme çalışmalarına başladı.

Özpekler Alabalık Üretim Çiftliği'nin sahibi Yasin Özpek de balık çiftliğinde incelemelerde bulundu. Özpek, "Dün akşam saatlerine yakın yoğun bir yağış oldu. Yoğun yağışın ardından derelerde bent olmadığı için erozyon oluyor. Derelerde ıslah ve ağaçlandırma çalışması olsa bunlar yaşanmaz. Her selde bunu yaşıyoruz. Sadece bizim çiftliğimizde 50-60 bin civarında balığımız telef oldu. Benden başka diğer üreticilerde de sıkıntı var. Bu bölgede yoğun üretim var. Ülke ekonomisine, ihracata katkı yapıyoruz. Derelerin ıslahı ve diğer alanlarda yardım bekliyoruz" dedi.

100 BALIK ÇİFTLİĞİNDE 250 BİN ADET BALIK TELEF OLDU

Selin yaşandığı Elmalı Mahallesi'nin muhtarı Mustafa Eriş ise, "Son dönemlerde görülmeyen şekilde bu sıcak havada yağış oldu. Biz balıklarımızı gün içinde besliyoruz. Hava sabah saatlerinde çok iyiydi. Hayvanları besledikten sonra yoğun yağış başladı. Su taşkını oldu. Su taşkını sıcakla gelince balıklarımızdan daha fazla telef olan oldu. Tahmini olarak 100 civarındaki balık çiftliğinde 250 bin adet balık telef oldu" diye konuştu.

Yaşanan balık ölümlerinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri de bölgeye gelerek hasar tespit çalışmasında bulundu. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sel Suları 250 Bin Balığı Telef Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement