Selami Altınok'tan Veda Mesajı - Son Dakika
Güncel

Selami Altınok'tan Veda Mesajı

Eski İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Bakanlığımızın üstlendiği görev ve sorumluluklarını, hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, sivil katılım, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve özgürlük-güvenlik arasındaki hassas dengenin gözetilmesi gibi temel ilkeler çerçevesinde, kesintisiz ve kararlılıkla sürdürdük" değerlendirmesinde bulundu.

25.11.2015 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Bakanlığımızın üstlendiği görev ve sorumluluklarını, hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, sivil katılım, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve özgürlük-güvenlik arasındaki hassas dengenin gözetilmesi gibi temel ilkeler çerçevesinde, kesintisiz ve kararlılıkla sürdürdük" değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı görevini Efkan Ala'ya devreden Selami Altınok, görevinden ayrılması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Altınok, İçişleri Bakanlığının internet sayfasındaki mesajında, "Anayasa'nın 114. Maddesi uyarınca oluşturulan Geçici Bakanlar Kurulu'nda üstlenmiş olduğum bakanlık görevini, bu kutsal görevi ikinci defa üstlenmiş olan değerli meslek büyüğüm Sayın Efkan Ala'ya devrederek ayrılıyorum" ifadesine yer verdi.

İçişleri Bakanlığı görevinde bulunmanın kendisi açısından çok onur verici olduğunu belirten Altınok, şöyle devam etti:

"Görevim sırasında şahsıma duyulan güvene ve gösterilen teveccühe layık olabilmek için, bütün mesai arkadaşlarımla birlikte, üstün vazife şuuru ve anlayışı içerisinde, büyük bir azim ve gayretle devraldığımız hizmet bayrağını çok daha ileriye taşıma inancı içinde oldum.

26. Dönem Milletvekili Seçimleri ülkemizin her yerinde başarılı bir şekilde tamamlanmış, vatandaşlarımız, hür iradelerini hiçbir baskı ve tehdit altında kalmadan sandığa yansıtmıştır.

Bakanlığımızın üstlendiği görev ve sorumluluklarını; hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, sivil katılım, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve özgürlük-güvenlik arasındaki hassas dengenin gözetilmesi gibi temel ilkeler çerçevesinde, kesintisiz ve kararlılıkla sürdürdük.

Bu onurlu görevim sırasında, siz değerli arkadaşlarımın zaman ve mesai mefhumu tanımayan, özverili ve samimi çalışmalarınız sayesinde, birlikte önemli ve başarılı hizmetler yaptığımıza inanıyorum.

Bu vesileyle, gerek seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde geçirilmesinde gerekse ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör örgütleriyle yürütülen mücadelede fedakarca görev yapan valilerimize, kaymakamlarımıza, polisimize, jandarmamıza, sahil güvenliğimize, korucularımıza ve bakanlığımızın tüm merkez ve taşra teşkilatına teşekkürlerimi sunuyorum."

Kendisinden önce İçişleri Bakanlığı makamında bulunanlara şükranlarını sunan Altınok, merkez ve taşra teşkilatında birlikte görev yaptığı tüm bakanlık mensuplarına sağlık, mutluluk ve başarılar diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Selami Altınok'tan Veda Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement