Selçuklu Belediyesi'nin Projesi Ödül Almayı Başardı - Son Dakika
Yerel

Selçuklu Belediyesi'nin Projesi Ödül Almayı Başardı

Selçuklu Belediyesi\'nin Projesi Ödül Almayı Başardı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi’nin prestijli yatırımlarından olan ve geçtiğimiz günlerde temeli atılan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi, TMMOB Mimarlar Odası tarafından düzenlenen “Ulusal Mimarlık Ödülleri” kapsamında en iyi proje ödülünü kazandı.

13.04.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi'nin prestijli yatırımlarından olan ve geçtiğimiz günlerde temeli atılan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi, TMMOB Mimarlar Odası tarafından düzenlenen "Ulusal Mimarlık Ödülleri" kapsamında en iyi proje ödülünü kazandı.

Mimarlar Odası 2014 döneminin seçici kurulu tarafından 209 eserin 285 pano ile katılımının değerlendirildiği yarışmada, çeşitli kategorilerde ödüller verildi. "Mimar Sinan Büyük Ödülü", "Mimarlığa Katkı Dalı Başarı Ödülleri" ve "Anma Programı" için ödüle değer görülen isimleri ile "Yapı", "Proje" ve "Fikir Sunumu" dallarında ödül adaylarının içinden birinci olan projeler belirledi. 11 eserin proje dalında finale kaldığı yarışmada, Mimar Mehmet Kütükçüoğlu ve Ertuğ Uçar tarafından çizilen ve "Konya Yaşam Merkezi" ismiyle yarışmaya katılan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi en iyi proje ödülünü almayı başardı. Proje yenilikçi ve özgün yorumu, bütüncül, bütünleyici bir yaklaşım sergilemesi, seçilen doğal malzeme ve bu malzemenin kullanımıyla ekolojik bir tutuma örnek oluşturması nedeniyle bu ödüle layık görüldü.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen ödül töreninde ödül alan ve bir konuşma yapan Mimar Mehmet Kütükçüoğlu, "Öncelikle bu projeye emek veren arkadaşları tebrik etmek istiyorum. Özverili bir süreç oldu. Ayrıca özellikle Selçuklu Belediyesi'ni tebrik etmek istiyorum. Birincisi; otistik insanlar ve aileleri ile ilgili bir konuyu gündeme getirdikleri için. İkincisi; süreçte bir takım kritik kararlarda bize hep destek verdiler. Ayrıca proje bittikten sonra da Avrupa'yı dolaştılar ve bu konuda da büyük bir çaba sarf ettiler" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuklu Belediyesi'nin Projesi Ödül Almayı Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement