Selçukluların Kars'tan Anadolu'ya Girişlerinin 950. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Selçukluların Kars'tan Anadolu'ya Girişlerinin 950. Yıl Dönümü

MHP Genel Sekreteri Büyükataman: "Milliyetçi Hareket Partisi olarak, tedavül para basılması hususunda Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne müracaat etmiş bulunmaktayız"

16.08.2014 11:54

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Selçukluların Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 950. yıl dönümü dolayısıyla partilerinin, bu olay anısına para basılması için Darphaneye başvurduğunu bildirdi.

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Sultan Alparslan Gazi ve ordusunun 16 Ağustos 1064'te Anı Kalesini fethettiklerini anımsattı.

Türk milletinin ekonomik, sosyal ve siyasi sebeplerden dolayı anayurdundan batıya doğru akınlar halinde gelerek son yurdu olan Anadolu'ya kavuştuğunu belirten Büyükataman, bunun hiç de kolay olmadığını ve ecdadın büyük bir özveri ve eşsiz bir inançla karşısına çıkan engelleri birer birer aşmak durumunda kaldığını vurguladı.

Sultan Alparslan'ın 1064'te Anı Kalesini Bizans'ın elinden almasının, Türk milletinin Anadolu'da sonsuza kadar yaşaması konusunda atılan en büyük adım olduğuna işaret eden Büyükataman, bu zaferin, millete yeni ve muazzez bir yaşama alanı açtığını ve 1071'deki şanlı Malazgirt galibiyetinin adeta müjdesini verdiğinin altını çizdi.

Bu tarihi başarının hatırasının bugün yad edildiğini anımsatan Büyükataman, bu vesileyle Sultan Alparslan'a, kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazan tüm şehitlere Allah'tan rahmet dilediklerini belirtti.

Büyükataman, şunları kaydetti:

"Başta büyük Sultan Alparslan olmak üzere Anadolu'yu vatanlaştıran, Türkleştiren ve İslam ile müşerref kılan kutlu ceddimize en derin hayranlığımızı bir nebze olsun sunmak ve gelecek nesillerin unutmamasını sağlamak amacıyla tedavüldeki 1 TL'nin ön yüzüne Sultan Alparslan'ın resmi, alta 950. Yılı ve arka yüzüne de paranın nominal değeri olacak şekilde, Semerkand'ın, Buhara'nın, Rey'in, Cend'in Tebriz'in, Karakurum'un ve Ötüken'in muhteşem hatıralarını paylaşmak ve Türk-İslam tarihini yaşatması anısına, Milliyetçi Hareket Partisi olarak partimize bu konuda intikal eden çok yoğun talebe tercüman olmak üzere tedavül para basılması hususunda Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne müracaat etmiş bulunmaktayız." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Selçukluların Kars'tan Anadolu'ya Girişlerinin 950. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement