Selendi Nevruz'u Coşkuyla Kutladı - Son Dakika
Yerel

Selendi Nevruz'u Coşkuyla Kutladı

Selendi Nevruz\'u Coşkuyla Kutladı

Manisa'nın Selendi İlçesi'nde Türk Dünyası Toplulukları Haftası ve 21 Mart Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kutlamaları kapsamında Nevruz Şenliği düzenlendi.

21.03.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Selendi İlçesi'nde Türk Dünyası Toplulukları Haftası ve 21 Mart Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kutlamaları kapsamında Nevruz Şenliği düzenlendi.

Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu organizasyonunda yapılan şenliğe Kaymakam Yasin Ortakcı, Garnizon Komutanı Mustafa Akpınar, Belediye Başkanı vekili Hamit Ekim, kamu kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, günün önemini anlatan konuşmayı Cumhuriyet İlk Öğretim Kurumu Müdürü Ali Filiz yaptı. Filiz, "Orta Asya'dan Balkanlar'a, Sibirya Çölleri'nden Hint Okyanusu'na kadar çok geniş bir bölgeye yayılan Türk milletinin yaşadığı her yerde milyonlar tarafından coşkuyla kutlanan Nevruz Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Türk mitolojisinde 'güneşin koç burcuna girdiği yeni gün' anlamına gelen Nevruz, gelenek ve göreneklerimizin canlı tutularak nesilden nesile aktarılmasına, Türk dünyası açısından yakınlaşmaya ve ortak kültürel bağların kuvvetlenmesine vesile olmaktadır" dedi. " Nevruz günleri, baharında başladığı günlerdir. Nevruz, Türk insanını birbirine bağlayan, kenetleyen, Ergenekon'dan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş, hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlarından binlerce gönül tutuşturarak, kültür ocağında binlerce ruhu ısıtacaktır" dedi.

Konuşmalarından ardından at üzerinde Dede Korkut canlandırıldı ve duası yapıldı. Günün önemiyle ilgili şiirler okunmasının ardından Mani Atışması Adlı gösterinin yapılması Halk Oyunları gösterisi ve yumurta tokuşturma yarışmasının ardından protokol ve öğrencilerin yakılan nevruz ateşinden atlamasıyla devam eden kutlamalar, protokol ve öğrencilerin YBO Bahçesi'ne fidan dikmesiyle sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selendi Nevruz'u Coşkuyla Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement