Sen'li Öğretmenler İstanbul Valiliği'ne Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Sen'li Öğretmenler İstanbul Valiliği'ne Yürüdü

Sen\'li Öğretmenler İstanbul Valiliği\'ne Yürüdü

Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, müdür atamalarına, rotasyon adı altında yapılan yer değişikliklerine ve eğitimcilerin sorunlarına dikkat çekmek için Aksaray'dan İstanbul Valiliği önüne yürüdü.

24.09.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, müdür atamalarına, rotasyon adı altında yapılan yer değişikliklerine ve eğitimcilerin sorunlarına dikkat çekmek için Aksaray'dan İstanbul Valiliği önüne yürüdü. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 500 öğretmen ve idareci saat 12.00'de Aksaray'da toplandı. Ellerinde çeşitli döviz ve pankartlar taşıyan öğretmenler, 'Gün gelecek devran dönecek AKP memura hesap verecek, 'Susma sustukça sıra sana gelecek şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Eylemcilerden bazıları Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın fotoğraflarının bulunduğu burnu uzun şekilde maskeleri yüzlerine taktı. Bazı eylemciler de yerleri değiştirilen okul müdürlerinin fotoğraflarını taşıdı. Tramvay yolundan yürüyerek Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği önüne gelen eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan şunları söyledi

'Bugün öğretmenlere, okul müdürlerine, müdür yardımcılarına yapılan zulmü, kıyımı protesto etmek için buradayız. Bugün arkadaşlarımız okullarda iş bırakarak alanlara yürüdü. Liyakat sahibi, bilgisi becerisiyle sınavı kazanmış arkadaşlarımızın hepsinin hakkı yenilerek, hiçbir sınavı kazanamayan, hiçbir deneyimi olmayan kişiler okul müdürü ve yardımcısı yapılmak istenmektedir. Bu eğitim tarihimizde ilk kez yaşanıyor. Okullarda resmen kıyım yapılmaktadır. Bütün öğretmenler şu anda kan kusmaktadır. Hakları yenilmekte, kul köle haline getirilmek istenmektedir. Bunun mutlaka önlenmesi gerekir. Çünkü çocuklarımızın geleceği söz konusu. Artık kamuoyunun bunu görmesini ve bu konuya duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Hanefi Bostan, aynı uygulamalar sürdüğü müddetçe eylemlerinin de devam edeceğini belirtti. Polis ekipleri eylem nedeniyle Valilik çevresinde yoğun güvenlik önlemi alırken, grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sen'li Öğretmenler İstanbul Valiliği'ne Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement