"Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu" - Son Dakika
Yerel

"Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu"

Öz Orman-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na ilişkin, 'Eskiden yüzde 10 barajı vardı ve şimdi bu yüzde 3'e indirildi.

02.11.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öz Orman-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na ilişkin, 'Eskiden yüzde 10 barajı vardı ve şimdi bu yüzde 3'e indirildi. Bu iyi bir gelişmedir. Daha iyi olmasını da bekliyoruz" dedi.

Bilgin, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nu olumlu karşıladıklarını belirtti.

Yeni düzenlemeye göre yüzde 10 olan iş kolu barajının yüzde 3'e düşürülmesini "iyi bir gelişme" olarak değerlendiren Bilgin, şunları kaydetti:

"Eskiden yüzde 10 barajı vardı ve şimdi bu yüzde 3'e indirildi. Bu iyi bir gelişmedir. Daha iyi olmasını da bekliyoruz. Ayrıca üyelerimizin noter masrafları oluyordu. İş saatinde notere götüremiyorduk. Noterden dolayı örgütlenme biraz sıkıntıya giriyordu. Şimdi noter şartı da kalktı ve bir yıl sonra yürürlüğü giriyor. Artık herkes oturduğu yerden sendikalı olabilecek. Hak aramak daha da kolaylaştı. En kötü sendika sendikasızlıktan daha iyidir. Dışarı çıkıp baktığınızda sendikasız işçilerin ne koşullarda çalıştığını görürseniz, sendikanın değerini daha iyi anlamış oluruz."

-İş kazaları-

İş kazalarına da değinen Bilgin, daha güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak için işveren ve sendikaların yapması gereken çok şeyin olduğunu ifade etti. Alınacak önleyici tedbirlere ilave olarak insanların kazalara karşı eğitilmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Bilgin, "Sendika olarak son 2 yıl içerisinde binlerce üyemize iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim semineri düzenledik. Buna rağmen hiç de arzu etmediğimiz sonuçlar meydana geldiğinde de yapılması gereken ödevlerimiz olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Üyelerine ferdi kaza sigortası yaparak Türkiye'de ilke imza attıklarını ifade eden Bilgin, 28 bin üyenin ferdi kaza sigortası primlerinin tamamının sendika bütçesinden karşılandığını belirtti.

"Sendika olarak politikamız üyelerimizin ağlayan gözü, gülen yüzü olmak" diyen Bilgin, "Onların mutlu günlerinde olduğu gibi acı günlerinde de her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ferdi kaza sigortası dışında doğal afete maruz kalan üyelerimize destek oluyoruz. Üyelerimizin çocukları işçi kalmasın istiyoruz. Onların da okumaları için burs veriyoruz" dedi.

Bilgin, tarım sektöründe de örgütlenme çalışmaları yürüttüklerini, çalışmaların tamamlanması halinde bu alanda da en güçlü sendika olacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Ali Bilgin, toplantının ardından 4 ay önce trafik kazasında hayatının kaybeden üyeleri Şaban Gül'ün ailesine 20 bin TL'lik yardım çeki verdi.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir/ Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: İsmail Fidan - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement