Sendikaların Arasına Kürtçe Pankart Girdi - Son Dakika
Güncel

Sendikaların Arasına Kürtçe Pankart Girdi

Sendikaların Arasına Kürtçe Pankart Girdi

Balıkesir’de Milli Eğitim Bakanlığını protesto eden Eğitim-İş ve Türk Eğitim Sen’in eyleminde "10. Yıl Marşı" okunurken, Kürtçe pankart açılan Eğitim Sen’in eyleminde halaylar çekildi.

24.09.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Milli Eğitim Bakanlığını protesto eden Eğitim-İş ve Türk Eğitim Sen'in eyleminde "10. Yıl Marşı" okunurken, Kürtçe pankart açılan Eğitim Sen'in eyleminde halaylar çekildi.

Balıkesir'de Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaları protesto edildi. 3 ayrı sendikanın aynı saatte 2 farklı noktada eylem yaptığı gösteriler öncesinde sendikaların arasında Kürtçe pankart polemiği yaşandığı iddia edildi. CHP'nin de desteklediği eylemde Eğitim-İş ve Türk Eğitim Sen yetkililerinin Kürtçe pankarta sıcak bakmaması üzerine EMEP'in protestoda desteklediği Eğitim Sen ayrı eylem yapma kararı aldı. Eğitim-İş ve Türk Eğitim Sen, Anafartalar Caddesi üzerinden yürüyerek TÜİK Meydanı'nda iş bırakma eylemi yaparken, Eğitim Sen ise Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda gösteri yaptı.

Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş'in ortak eyleminde yapılan açıklamada, "Öğretmenlerin nöbet ücretleri ile ilgili 6 saat ek ders talebinin yerine getirilmesi, eğitim çalışanlarının sosyal ve ekonomik hakları, ilk defa alamadığımız enflasyon farkları, üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları, 4/C'lilerin kadroya alınması, öğretmenlerin kaybettiği itibar ve daha demokratik üniversiteler için alanlardayız" denildi. Açıklamaların sonunda sendika üyeleri hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı'nı okudu.

Öte yandan Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda 7 maddelik taleplerini açıklayan Eğitim Sen üyeleriyse Memur Sen'in imzaladığı sözleşmeyi ihanet sözleşmesi olarak adlandırdı. Ana dilde eğitimin önündeki bütün engellerin kaldırılmasını isteyen sendika üyeleri, TEOG sonrasında yaşanan sorunların kısa sürede çözülmesini istedi. Eylemde, ana dilde eğitim istenildiğini anlatan, "Be ziman jiyan nabe" pankartı dikkat çekti.

Eğitim Sen üyeleri, açıklama sonrasında halay çekerek eylemini tamamladı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sendikaların Arasına Kürtçe Pankart Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement