Şenköy Kızılcık Şenliği 2 Ağustos'ta Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Şenköy Kızılcık Şenliği 2 Ağustos'ta Yapılacak

Şenköy Kızılcık Şenliği 2 Ağustos\'ta Yapılacak

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde Şenköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞENYAD) tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan Kızılcık Şenliği için hazırlıklar tamamlandı.

21.07.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde Şenköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞENYAD) tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan Kızılcık Şenliği için hazırlıklar tamamlandı.

Dernek Başkanı Muhsin Sevencan şenliğin 2 Ağustos 2015 Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdu. Sevencan, "Şenköy Kızılcık Şenliği 2 Ağustos 2015 Pazar günü saat 17: 00'de gerçekleştirilecek. Bu yıl 12'ncisini yapıyoruz. Artık uluslararası festival olma özelliğini de kazandık. Maksadımız köylümüzün elindeki kızılcığı en iyi şekilde tanıtmak, onlara yeni pazarlar bulmak. Bu yılki şenlikte konuşmalar, en iyi kızılcık üreticisi yarışması, kızılcık şerbeti ikramı, folklor gösterileri yer alacak. Yalova'da ki ilk zirai kutlama Şenköy Kızılcık Şenliği'dir. Bizden sonra Kılıç Karpuz, Kurtköy Ihlamur ve Bal Festivali, Kazımiye Salatalık Festivali ve Çilek Festivali düzenlenmeye başladı. Bu anlamda diğer üreticilere de öncülük ettiğimizi düşünüyorum. Köyde yaklaşık 200 ton Kızılcık rekoltesi var. Ama köyümüzde üretilen kızılcığın en önemli özelliği kalitesinin çok iyi olması" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şenköy Kızılcık Şenliği 2 Ağustos'ta Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement