Serdar Mahallesi'ne Komek ve Bilgievi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Serdar Mahallesi'ne Komek ve Bilgievi Açıldı

Serdar Mahallesi\'ne Komek ve Bilgievi Açıldı

İzmit Serdar Mahallesi’nde KO-MEK’in 44. kurs merkezi ve aynı mahallede bulunan Bilgievi ise yeni binasında hizmete girdi.

01.10.2014 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Serdar Mahallesi'nde KO-MEK'in 44. kurs merkezi ve aynı mahallede bulunan Bilgievi ise yeni binasında hizmete girdi.

İzmit Serdar Mahallesi'nde açılışı yapılan KO-MEK'in 44. kurs merkezi hizmete girerken, Serdar Bilgievi ise yeni binasında kapılarını eğitime açtı. Düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Serdar ve Yenidoğan Mahalleleri sakinleri katıldı.

Serdar Mahallesi'nde hizmet verecek KO-MEK Kurs Merkezi'nde okuma yazma, Kur'an-ı Kerim, bilgisayar, giyim, el sanatları ve kuaförlük branşları bulunuyor. KO-MEK'e 2014-2015 eğitim dönemi için başvurular devam ediyor. Aynı mahallede bulunan Serdar Bilgievi ise daha çok öğrenciye hizmet verebilmek ve kapasitesini arttırabilmek amacıyla yeni yerine taşındı. Serdar Bilgievi, 3 katlı yeni binasında 3 adet derslik, 1 adet kulüp sınıfı olmak üzere toplam 4 sınıfla hizmet verecek. Serdar Bilgievi, bilişim sınıfında 15 adet bilgisayar ve 6 bin kitaplık bir kütüphane bulunuyor. Bilgi destek programı kapsamında öğrencilere fen ve teknoloji, İngilizce, Türkçe, Matematik, akıl oyunları ve mental aritmatik eğitimi verilecek. Akıllı tahtalı eğitime geçilen Serdar Bilgievi'nde 9 personel, 830 kayıtlı öğrencinin eğitimine katkı sunuyor.

Açılışta söz alan ve Başkan Karaosmanoğlu ile KOMEK'in, Bilgievleri'ne çok önem verdiğini dile getiren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Başkanımız buraları halk üniversitesi olarak görüyor. Bu mahallemizdeki çocuklarımızın Bilgievine gelmesini istiyorum. Bilgievlerinde sizlere her türlü katkıyı yapacak öğretmenlerimiz var" diyerek mahalleli çocukları Bilgievleri ve KOMEK'e davet etti.

Serdar ve Yenidoğan Mahallelerinde okula gitme oranının düşük olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu ise konuşmasında, bu durumun kendisini çok üzdüğünü ifade etti. "Bu mahallede Bilgievi kurarak çocuklarımızla ve aileleriyle ilgilenen öğretmenlerimiz olsun istedim. Mutlaka elimizde bir mesleğimiz, diplomamız olması gerekir" diyen Başkan Karaosmanoğlu, "Bunun için çocuklarımıza tahsil yaptırmalıyız. Günübirlik işlerle uğraşmıyoruz, kalıcı ve insanların önünü açıcı işler yapıyoruz. İnsanlara balık vermek değil, balık tutmayı öğretiyoruz. Çocuklarımızı, annelerimizi her yönüyle bizleri yarınlara hazırlayacak bir yer. Serdar ve Yenidoğan Mahallelerimizin buralara sahip çıkacağına inanıyorum. Bilgievi ve KO-MEK'in her iki mahallemize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından Serdar Bilgievi ve KOMEK'in açılışı gerçekleştirildi. Başkan ve protokol, Bilgievi ile KO-MEK'te sınıfları gezerek kursiyerlerle ve Bilgievi öğrencisi çocuklarla sohbet etti. Serdar KO-MEK açılışı öncesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından muhteşem bir konser verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serdar Mahallesi'ne Komek ve Bilgievi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement