'Seslerle Anadolu' Yeniden Sahneleniyor - Son Dakika
Yerel

'Seslerle Anadolu' Yeniden Sahneleniyor

\'Seslerle Anadolu\' Yeniden Sahneleniyor

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan "Seslerle Anadolu" müzikli oyununu yeniden sahneleyecek.

15.03.2013 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan "Seslerle Anadolu" müzikli oyununu yeniden sahneleyecek.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Şadi Erdoğan'a ait "Seslerle Anadolu" müzikli oyununu 16 Mart Cumartesi günü yeniden sanatseverlerle buluşturacak. Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahnelenecek, türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç'ın yaptığı eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaz'a, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu'na, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait. Eserin reji yardımcılığını Samsun Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Mehmet Yılmaz, koreografi asistanlığını Baba Hasan Akyol, reji asistanlığını ise Melih Öztürk yapıyor. Eserde MDOB orkestra, koro ve solistlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunu Ekibi'nin de görev alıyor. Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi gibi Anadolu'nun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana'ya, Köroğlu'na uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuvarıyla gösterildiği tüm sahnelerde kapalı gişe oynayan "Seslerle Anadolu", izleyicisine orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle görsel ve işitsel bir şölen sunuyor.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı açıklamada, "İlk temsiliyle izleyicisine işitsel ve görsel bir şölen sunan, Anadolu'nun eşsiz zenginliğinin sahneye taşındığı Seslerle Anadolu, seyircisini yeniden fethetmeye hazırlanıyor. Bu kültürel şenliğe tüm sanatseverleri davet ediyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Seslerle Anadolu' Yeniden Sahneleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement