Sevgililer Günü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Sevgililer Günü Kutlamaları

Sevgililer Günü Kutlamaları

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, "Aşırıya kaçarak aldığımız hediyelerle her yıl kutladığımız Sevgililer Günümüz, sonradan pişman olacağımız nefret gününe dönüşmesin" dedi.

11.02.2015 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, "Aşırıya kaçarak aldığımız hediyelerle her yıl kutladığımız Sevgililer Günümüz, sonradan pişman olacağımız nefret gününe dönüşmesin" dedi.

Aytaç, yaptığı açıklamada, yaklaşan "Sevgililer Günü" dolayısıyla tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kutlanmasından yapılacak alış-verişte aşırılığı kaçınılması gerektiğini söyledi.

Yaptıkları araştırmaya göre alış-verişin nasıl kötü bir alışkanlığa dönüştüğünü tespit ettiklerini ifade eden Aytaç, "Tüketicin satın alma işlemini gerçekleştirene kadar çok acele ettiği, panik olduğu ve hemen satın almak istediğini, satın alırken de tıpkı bir uyuşturucu veya alkol bağımlısı gibi kafayı bulduğu görülür" şeklinde konuştu.

"Modern zamanların insanları olarak, 'gereksiz tüketim' konusunda çoğu kez çaresiz kalıyoruz. Elimizdekilere şükür etmek yerine hep daha fazlanın, daha iyinin, daha güzelin, daha yeninin peşinde koşuyoruz" diyen Aytaç, bu arayışın sonunun mutluluk getirmediğini söyledi.

Ebeveynlerin çocuklarını doyumsuzluktan uzak tutması için yapmaları gerekenler olduğuna işaret eden Aytaç, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızı, kumbarada para biriktirmek gibi, tutumlu davranış geliştirmelerini sağlayacak aktivitelere yönlendirmeliyiz. Sosyal yaşantının ve hediyeleşmenin, büyük bütçeler gerektirmediğinin bilincine varıp, bu bilinci, çocuklarımıza da aktarmaya çalışmalıyız. Çocuklarımızla alışveriş yaparken, ihtiyaç odaklı düşünmek, ihtiyaç listesi düzenlemek ve gerçekten ihtiyacımız olmayan şeyleri satın almamalı. Ayrıca bu tutumunuzu, çocuklarımıza da aşılamalıyız. Sevdiklerimizi mutlu etmek için, aşırıya kaçarak aldığımız hediyelerle her yıl kutladığımız Sevgililer Günümüz sonradan pişman olacağımız nefret gününe dönüşmesin."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sevgililer Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement