Şevket Sabancı, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Şevket Sabancı, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

Şevket Sabancı, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, aynı gün üç farklı galeride açılan üç ayrı sergiye ev sahipliği yapıyor.

16.07.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, aynı gün üç farklı galeride açılan üç ayrı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Bodrum Turgutreis'te yer alan Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde aynı günde açılan birbirinden farklı üç ayrı sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle kültür ve sanat merkezi bünyesindeki üç farklı galeride açılan Turgutreis Ressamlar Sokağı Sanatçıları'nın Karma Resim Sergisi, Kırkyamanın Ahengi adlı Hülyam Sanat Atölyesi Patchwork Sergisi ve Lale Çağlar'ın RugHook ve Goblen sanatıyla yapmış olduğu Yün ve İpliğin Dansı adlı sergisi açılışa katılan sanatseverlerden ilgi gördü.

Açılışta sergi hakkında bilgi veren sanatçılar, sergiye katılan sanatseverler ile verdiği destekler nedeniyle Bodrum Belediyesi'ne teşekkür etti. Turgutreis Ressamlar Sokağı sanatçılarından Gönül Yakut Yılmazkan, konuşmasında: "Turgutreis Ressamlar Sokağı olarak arkadaşlarla bir sergi düzenledik. Yaptığımız bu çalışmaları sizlere sunmaktan büyük keyif alıyoruz. Bodrum Belediyesi'ne ve Şevket Sabancı ailesine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kurucusu Hülya Mestçi de, "Hülyam Sanat Atölyesi, iki yıldan bu yana el emeği ve göz nuruyla meydana getirmiş olduğu eserleri sizlere sunmaktan onur duyuyor. Bu eserler; kırkyama, el ve makine patchwork'u, sandık çeyizi değerlendirmeleri olmak üzere üç kısımda toplandı" diye konuştu.

Sergisinin yirmi beş yıldır üzerinde çalıştığı eserlerden meydana geldiği ifade eden Lale Çağlar ise "Bunların içerisinde tanıtma imkanı bulduğum ve Türkiye'de pek yapılmamış olan çuval üzerinde dokuma yapma ve başka bir yöntemle de halı yapma konusunda oluşturduğum eserlerimi gösterebilmek için burada bana bir imkan verildi, herkese çok teşekkür ederim. Öğrenmek isteyenlere de her zaman açığım" diye konuştu.

15-25 Temmuz 2014 tarihleri arasında ziyarete açılan sergiler; hafta içi 10.00-20.00, Cumartesi günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında görülebilecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şevket Sabancı, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement