Şeydanur Artık Okuluna Servis Aracıyla Gidecek - Son Dakika
Güncel

Şeydanur Artık Okuluna Servis Aracıyla Gidecek

Şeydanur Artık Okuluna Servis Aracıyla Gidecek

Tokat'ta, evine 2 kilometre uzaklıktaki okuluna her gün annesi 34 yaşındaki Ayşegül Dileç tarafından tekerlekli sandalye ile götürülen yürüme engelli 11 yaşındaki Şeydanur, artık okuluna çok istediği servis aracıyla gitmeye başladı.

24.12.2015 18:26

Tokat'ta, evine 2 kilometre uzaklıktaki okuluna her gün annesi 34 yaşındaki Ayşegül Dileç tarafından tekerlekli sandalye ile götürülen yürüme engelli 11 yaşındaki Şeydanur, artık okuluna çok istediği servis aracıyla gitmeye başladı.

Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan Ayşegül- Mustafa Dileç çiftinin üç çocuğundan en küçüğü olan Şeydanur, doğuştan 'Serebral Palsi' rahatsızlığı nedeniyle yürüyemedi. Ailesi tarafından küçük yaşta tedavi amacıyla İstanbul'a götürülen Şeydanur, sağlığına kavuşamadı. Tedavisi gerçekleşemeyen Şeydanur ise daha sonra okula başladı. Anne Ayşegül Dileç kızını evlerine yaklaşık iki kilometre uzaklıkta bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu'na her gün tekerlekli sandalye ile götürüp getirmeye başladı. Fedakar anne kızının ihtiyaçlarını karşılamak için gün boyunca da okulda bekledi. 5 yıl boyunca hafta içi her gününü okulda geçiren anneye okul yönetimi destek oldu. Anne için İŞKUR'a başvuru yapıldı. Toplum yararına çalışma programı kapsamında Ayşegül Dileç geçen aydan itibaren kızının eğitim gördüğü okulda geçici işçi olarak görevlendirildi. Asgari ücret ile hem okulun temizlik işlerini yapmaya hem de kızının ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

DHA'nın haberi sonrası Vali Cevdet Can, Şeydanur'un okula servisle gidebilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne talimat verdi. Bunun üzerine İl Müdürlüğü, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (OKA) sunduğu proje kapsamında engelli öğrencilere yönelik aldıkları 'yolları açın biz geliyoruz' sloganı kapsamında kullandıkları asansörlü aracından Şeydanur'un da faydalanmasına karar verdi. Bu kapsamda Şeydanur annesi Ayşegül Dileç ile birlikte okulunu bu servis aracı ile gitmeye başladı.

'ÇOK MUTLUYUM'

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Eraslan, minik Şeydanur'un artık sıcak evinden servisle alınıp okuluna götürüp getirileceğini söyleyerek, "Bizler bütün çocuklarımızın, hele hele engelli yavrularımızın sıkıntılarını bertaraf etmek, aynen diğer sağlıklı kardeşlerimiz ile aynı mutluluğu yaşayarak bu eğitim sürecinde bulunmalarını arzuluyorduk. Sayın valimizin de çalışmalarıyla bu engelli araç ile birlikte artık Şeydanur'u evinden alıp, okuluna götüreceğiz" dedi. Anne Ayşegül Dileç ise çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Bana destek çıktıkları için, çocuğuma servis ayarladıkları için yetkililere çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, sevinçliyim" diye konuştu. Şeydanur Dileç ise artık soğuk havada tekerlekli sandalye ile okula gitmeyeceği için mutlu olduğunu kaydetti. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şeydanur Artık Okuluna Servis Aracıyla Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement