Seydişehir'de Jeotermal Seracılık İçin Çalışmalar Başladı - Son Dakika
Yerel

Seydişehir'de Jeotermal Seracılık İçin Çalışmalar Başladı

Seydişehir Belediyesince açılan jeotermal su kuyularının bulunduğu bölgede, jeotermal seracılık projesi için kazı çalışmaları başladı.

20.02.2014 13:40  Güncelleme: 12:22

Seydişehir Belediyesince açılan jeotermal su kuyularının bulunduğu bölgede, özel sektör tarafından hayata geçirilecek jeotermal seracılık projesi için kazı çalışmaları başladı.

Proje çerçevesinde, Ketirağılları Mevkii'nde bulunan 2 kuyudan çıkarılan jeotermal su ile serada domates üretimi gerçekleştirilecek. Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanda kurulacak serada 200 kişi istihdam edilecek.

Jeotermal ısıtma ile verimin yüzde 50- 60 oranında artırılması, ideal iç sıcaklık ile de hormonsuz ürün yetiştirilmesi hedefleniyor.

Seydişehir Belediye Başkan Abdülkadir Çat, gerçekleştirilecek yatırımlar sayesinde Seydişehir ve Türkiye ölçeğinde katma değer artışı sağlanacağını belirtti.

Yatırımcı işadamı Deniz Sonuvar ise ürünlerin özellikle dış pazara sunulmasını planladıklarını bildirdi.

Seradan elde edilecek ürünlerin pazarlanması için gerekli olan kasaları da Seydişehir Belediyesi Organize Sanayi Bölgesinden tahsis edecekleri arsada üreteceklerini anlatan Sonuvar, "İlerleyen süreçlerde arz talep doğrultusunda seranın üretim kapasitesini genişleteceğiz. Dünyada toplam 10 bin dönüm, Türkiye'de ise 635 dönüm jeotermal sera bulunuyor. İlçemiz bu anlamda çok özel bir değere sahip. Ben de bu topraklarda ve memleketimde bu yatırımı gerçekleştiriyor olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seydişehir'de Jeotermal Seracılık İçin Çalışmalar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement