Seyfi Oktay Davasında 82 Bin Sayfa Tape İncelenecek - Son Dakika
Güncel

Seyfi Oktay Davasında 82 Bin Sayfa Tape İncelenecek

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" davasında mahkeme, Ergenekon davasının Yargıtay sonucunun bekleyip beklemeyeceğine karar verecek.

11.02.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" davasında mahkeme, Ergenekon davasının Yargıtay sonucunun bekleyip beklemeyeceğine karar verecek.

Ergenekon davası süresince adil yargılamayı etkiledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun'un da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından davanın görülmesine İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Seyfi Oktay katılmazken, sanıklar Sefa Altıoğlu, Ali Hadi Emre, Avukat Tülay Bekar ve Canfer Kılıç ile avukatları duruşmada hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme başkanı kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasının gerekçeli kararının dava dosyasına ulaştığını kaydetti. Mahkeme başkanı Seyfi Oktay'ın avukatlarının savunma ve beraat talebini içeren dilekçe verdiğini hatırlattı.

Seyfi Oktay'ın avukatı Şeyho Saya duruşmada söz alarak daha önce yaptıkları kovuşturmanın genişletilmesi taleplerinin tümünden vazgeçtiklerini belirtti. Diğer sanıklar ve avukatlar da herhangi bir talepleri olmadığını ifade ettiler.

Heyet, Ergenekon davasının 16 bin 798 sayfalık gerekçeli kararının duruşma arası incelenip bir sonraki celse Yargıtay'dan sonucunun beklenip beklenilmeyeceğine karar verilmesine hükmetti. Mahkeme heyeti ayrıca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) mahkemeye gönderilen ve dosyaya ilişkin 82 bin sayfalık tapelerin bulunduğu CD'lerin incelenip gerekli görülenlerinin dökümünün yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

"Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" iddianamesinde eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın "Terör örgütüne üye olmak, kişisel verileri kaydetmek, yargı görevini yapanı etkilemek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından 10 yıl 9 aydan 26,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Şüpheliler Avukat Tülay Bekar, Avukat Ali Hadi Emre, Avukat Mehmet Cengiz, Avukat Kudbeddin Kaya, Emekli Albay Canfer Balçık ve Hüseyin Yıldırım'ın "Terör örgütüne üye olmak, yargı görevini yapanı etkilemek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından 10 yıldan 22 yıla hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Şüpheliler Avukat Sefa Altıoğlu, eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'in yeğeni Şehriban Nihan Atasagun, Ergenekon tutuklusu milletvekili Mehmet Haberal'ın kardeşi Ali Haberal ve oğlu Erkan Bülent Haberal'ın da "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek, yargı görevini yapanı etkilemek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından 10 yıldan 22 yıla hapisle cezalandırılması isteniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seyfi Oktay Davasında 82 Bin Sayfa Tape İncelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement