Seyyar Seçim Bürosu "Dosthane" - Son Dakika
Yerel

Seyyar Seçim Bürosu "Dosthane"

Akçakoca'da bir köy muhtarı adayı, römork üzerine kurduğu "dosthane" ismini verdiği konteyneri, seçim bürosuna dönüştürerek çalışmalarını yürütüyor.

14.03.2014 11:37  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakoca ilçesine bağlı Döngelli köyünün muhtar adayı Şenol Yazgan, AA muhabirine, bu konteyneri arkadaşları ile sohbet etmek için planladığını anlatarak,  seçimde muhtar adayı olunca bunu seçim bürosuna dönüştürdüğünü söyledi.

Ereğli Demir-Çelik fabrikalarından 5 yıl önce emekli olduğunu dile getiren Yazgan, emekli olduktan sonra yerleştiği köyüne hizmet etmek için muhtar adayı olduğunu kaydetti.

Yazgan, yaptığı bu seçim bürosu ile görenleri şaşırttığını anlatarak, bu seyyar konteyner sayesinde seçim bürosunu traktör römorkuna bağlayarak istediği yere götürebildiğini ifade etti.

Tasarımı kendine ait olan bu konteynerin vatandaşlardan ilgi gördüğünü belirten Yazgan, "Alt zemin için bir kamyonetin dingil ve şase kısmını aldık. İki arkadaşımız bunun için çalıştı. Üst kısımını da köy içindeki atölyede çam kapakları kullanarak yaptık. Yaklaşık bir hafta sürdü yapması. Bunu traktör römorkuna takıp çekebilir ve istediğimiz yere götürebiliyoruz" diye konuştu.

Yazgan, konteynerin arkasına 500 kilogramlık bir su tankı koyduğunu ifade ederek, "Seçimden sonra da bu konteyner, şuan bulunduğu yerde duracak eşimiz dostumuzla buraya gelecek sohbet muhabbet edeceğiz" dedi.

Muhtar seçilmesi halinde özellikle kış aylarında su kaynağına gidip gelmede yaşanan sorunlara çözüm olması için arazi aracı alacağını dile getiren Yazgan, "Amacım bir dönem köyüme hizmet etmek. Burası seçim bürosu olduğu için gün boyu açıktır. Biz buraya 'Dosthane' diyoruz, dostlarımız gelsin, sohbet edelim diye" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seyyar Seçim Bürosu 'Dosthane' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement