Sgk Antalya İl Müdürü Yılmaz Görevine Başladı - Son Dakika
Yerel

Sgk Antalya İl Müdürü Yılmaz Görevine Başladı

Sgk Antalya İl Müdürü Yılmaz Görevine Başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü’ne atanan Nejat Deniz, Antalya’nın turizm ve tarım sektörü açısından önde gelen iller arasında yer aldığını belirterek, çalışan sigortalıların ve işverenlerin sorunlarına çözüm üretmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

20.05.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü'ne atanan Nejat Deniz, Antalya'nın turizm ve tarım sektörü açısından önde gelen iller arasında yer aldığını belirterek, çalışan sigortalıların ve işverenlerin sorunlarına çözüm üretmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında gazeteciler ile bir araya gelen Nejat Yılmaz, SGK tarafından daha önce yapılan düzenlemeleri anlatarak, "Daha önce yüzde 15 olan Sosyal Güvenlik Destek Primi yüzde 10 oranına indirilmişti. Yapılan en son düzenleme sonrasında da Sosyal Güvenlik Destek Primi tamamen kaldırılarak, emekli olan ve kendi adına bağımsız çalışan emeklilerimizi son derece memnun etti. Bu çerçevede aynı zamanda da iyileştirmeler gerçekleştirildi" dedi.

"EMEKLİLERİMİZ AÇISINDA ÖNEMLİ BİR DÜZENLEMEYDİ"

Genel Sağlık Sigortası Kapsamında bulunup da 25 yaşın altında Genel Sağlık Sigortası prim borcu oluşan gençlerin borçlarının silindiğini belirten Yılmaz, "Emeklilerimize yapılan seyyanen zam emeklilerimiz açısında önemli bir düzenlemeydi. İşverenlerimize yönelik de sigorta prim desteği kolaylaştırılarak daha fazla istihdamın sağlanması için işverenimize de böyle bir düzenleme yapıldı. Daha önce 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran işverenlerimize verilen bu teşvik bir sigortalı dahi çalıştırmış olsa verilebilir hale getirildi" diye konuştu.

"VATANDAŞIMIZA HER TÜRLÜ KONUDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Kadınlara yönelik yarı zamanlı çalışma modeli getirerek çocuklarına daha fazla zaman ayırma fırsatı sunduklarını ifade eden Yılmaz, "Reformun gerçekleştirilmesi ve sosyal bilincin oluşması için Alo 170 uygulaması ile vatandaşımıza her türlü konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sistem olarak Avrupa'da en önde giden bilgilendirme sistemidir. Bu kapsamda işverenimizin ve sigortalılarımızın sorunlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Bundan sonra toplumun tüm kesimi ile bir araya gelmeye çalışacağız. Turizm ve tarım sektörü açısından önde gelen illeri arasında yer almaktadır. Antalya ilimizde çalışan sigortalılarımızın, işverenlerimizin, tarım ile uğraşan sigortalılarımızın sayısı ve sorunlarının çözümü bizim açımızdan önemlidir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk Antalya İl Müdürü Yılmaz Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement