Sgk'dan Prim Borcu Yapılandırması Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sgk'dan Prim Borcu Yapılandırması Açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı KHK'larda değişiklik yapan tasarısından, daha önce yapılandırma yapan Bağ-Kur'lular ile çiftçilerin de faydalanabileceği bildirildi.

17.02.2015 15:20

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı KHK'larda değişiklik yapan tasarısından, daha önce yapılandırma yapan Bağ-Kur'lular ile çiftçilerin de faydalanabileceği bildirildi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na ilişkin bazı basın yayın organlarında çıkan haberler hatırlatıldı.

Yazılı ve görsel bazı basın yayın organlarında, "kamuoyunca Bağ-Kur sigortalısı olarak bilinen esnaf ve sanatkarlar ile çiftçilerden, 12 aydan fazla prim borcu bulunanların sigortalılıklarının durdurulmasına ve prim borçlarının silinmesine yönelik, TBMM'de bir yasa çalışması olduğu, ancak 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya müracaat eden sigortalıların yeni çıkacak bu uygulamadan faydalanamayacağı" şeklinde haberlerin bulunduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"TBMM'de halen görüşülmekte olan tasarıda; 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya müracaat eden ve 12 aydan fazla prim borcu bulunan sigortalıların da bu uygulamadan yararlanmalarına yönelik düzenleme yer almaktadır. TBMM'de görüşülmekte olan tasarının mevcut haliyle yasalaşması halinde, prim borçlarını 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran Bağ-Kur (4/b) sigortalısı esnaf ve sanatkarlar ile çiftçiler de talep etmeleri halinde bu uygulamadan faydalanabileceklerdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sgk'dan Prim Borcu Yapılandırması Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • aynur: Son gün 28 Şubat meclis ağır ağır çalışmasın bizde yapılandıran lar olarak faydalanalim 1 0 Yanıtla

Advertisement