Şanlıurfa'da Sıcak Hava Bunaltıyor - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Sıcak Hava Bunaltıyor

Şanlıurfa\'da Sıcak Hava Bunaltıyor

Şanlıurfa'da, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başlayan hava sıcaklıkları, kentteki günlük yaşamı zorlaştırdı.

12.07.2014 13:21  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başlayan hava sıcaklıkları, kentteki günlük yaşamı zorlaştırdı.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da, 50 dereceye yaklaşan kavurucu yaz sıcakları etkili olmaya başladı. Temmuz ayı uzun yıllar ortalama sıcaklık değeri 31,9 ortalama en yüksek sıcaklık değerinin ise 38,7 derece olarak belirlendiği Şanlıurfa'da, öğle saatlerinde ölçülen ortalama hava sıcaklığı 43 derece oldu.

Günün en yüksek hava sıcaklığının 45 dereceyle Ceylanpınar ilçesinde kaydedildiği Şanlıurfa'da, en düşük hava sıcaklığı ise Siverek'te 42 derece olarak ölçüldü.

Sıcak havalardan bunalan bazı vatandaşlar, park bahçe gibi alanlarda vakit geçirmeye çalışırken, köylerdeki bazı çocuklar da yapılan tüm uyarılara ve tehlikeye rağmen sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalışıyor.

Kent merkezinde ise çocuklar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı mahallelerde yaptırılan ücretsiz havuzlarda yüzerek serinlemeye çalışıyor.

SOKAKLAR BOŞALDI

Artan hava sıcaklığı, kentte günlük yaşamı da etkiledi. Günün hemen her saati, insan trafiğinin yoğun olduğu Atatürk Bulvarı, Haşimiye Meydanı, ve Divanyolu Caddesi, özellikle hava sıcaklıklarının en üst değerine ulaştığı öğle saatlerinde boş kaldı.

Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamayı tercih eden Şanlıurfalılar, gölge alanlarda serinlemeye çalıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Sıcak Hava Bunaltıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement