Sıcaktan Bunalan Hayvanlar Manyas Gölü'nde Serinledi - Son Dakika
Güncel

Sıcaktan Bunalan Hayvanlar Manyas Gölü'nde Serinledi

Balıkesir'in Manyas ilçesindeki besiciler, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hayvanlarını Manyas Gölü'nde serinletiyor.

04.08.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Manyas ilçesindeki besiciler, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hayvanlarını Manyas Gölü'nde serinletiyor.

Manyas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan, yaptığı açıklamada, hayvanların aşırı sıcaklardan olumsuz etkilendiğini, sinirli olduklarını ve bunun beslenmelerine yansıdığını belirtti.

Yeterli beslenemeyen hayvanlarda süt verimi kaybı yaşandığını dile getiren Alan, "Aşırı sıcaklar, süt verimliliğinde sıkıntıya neden olabiliyor. Vatandaşlar da ikindi vakti hayvanları göl kenarına çıkarıyor. Bu durum özellikle süt sığırlarında olumlu etki yaratabiliyor. Hayvanlar hareket ettiği için aynı zamanda doğal ot yiyor ve besleniyor." ifadelerini kullandı.

Hayvan sahiplerinden Hayrettin Yıldız ise "Sıcaklar yüzünden hayvanlarımızı ahırlardan çıkaramıyoruz. Ahırda olunca sıcaktan yem de yemiyorlar. İmkanı olan üreticiler, hayvanları göle getirerek bunun önüne geçiyor. Burada hayvanlarımız hem serinliyor hem de besleniyor." dedi.

Manyas Gölü kıyısında bulunan Kocagöl, Akçaova, Kızıksa, Salur ve Hamamlı mahallelerindeki besiciler, yüzlerce küçükbaş ve büyükbaş hayvanı göl kıyısında serinletiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sıcaktan Bunalan Hayvanlar Manyas Gölü'nde Serinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement