Sıcaktan Bunalanlar Soluğu Camilerde Alıyor - Son Dakika
Yaşam

Sıcaktan Bunalanlar Soluğu Camilerde Alıyor

Sıcaktan Bunalanlar Soluğu Camilerde Alıyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde zaman zaman 50 dereceyi bulan sıcaklardan bitkin düşen oruçlu vatandaşlar, serinlemek ve dinlemek için soluğu camilerde alıyor.

06.07.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde zaman zaman 50 dereceyi bulan sıcaklardan bitkin düşen oruçlu vatandaşlar, serinlemek ve dinlemek için soluğu camilerde alıyor.

Kızıltepeliler, sıcaklardan korunmak için park ve yeşil alanlardan sonra şimdi ise camilere sığınıyor. Kızıltepe ilçe merkezinde birçok camilerde ve özellikle de çarşı merkezinde bulunan Yeni Camii ile Hacı Mahmut Camii'ne namaz kılmak için gelenler, cami içerisinde halılar üzerine uzanarak uyuyanları görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bazıları ise namaz kılacak yer bulamadıklarından, uyuyanların arasında namazlarını kılmak zorunda kalıyor.

Günün en sıcak saatlerinin yaşandığı 13.00 ile 16.00 saatleri arasında bitkin düşen oruçlu vatandaşlar, camilerin içinde, duvar ve pencere kenarlarına uzanarak zamanlarını geçiriyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle özellikle çarşı merkezinde bulunan serin camileri tercih eden vatandaşlar, "Yaklaşık 18 saat niyetli kalıyoruz. Haliyle hem iş yerlerimiz hem de dışarı çok sıcak olduğu için namazdan önce camiye geliyoruz. Namaz vaktinde ibadetimizi yaptıktan sonra, ikindi vaktine kadar camide dinleniyoruz" ifadelerini kullandı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Sıcaktan Bunalanlar Soluğu Camilerde Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement