Şiddetli Sağanak Yağış Kocaeli'yi Vurdu (2) -Yeniden - Son Dakika
Güncel

Şiddetli Sağanak Yağış Kocaeli'yi Vurdu (2) -Yeniden

Şiddetli Sağanak Yağış Kocaeli\'yi Vurdu (2) -Yeniden

Sayın Yazıişleri Müdürlerinin dikkatine 'Sağanak yağmur Kocaeli'nde etkili oldu' başlıklı haber ek bilgi ve fotoğraflarla yeniden geçildi.

27.10.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayın Yazıişleri Müdürlerinin dikkatine

'Sağanak yağmur Kocaeli'nde etkili oldu' başlıklı haber ek bilgi ve fotoğraflarla yeniden geçildi.

------------

YENİDEN

KOCAELİ Bölgesi'ni dün geceden itibaren etkisi altına alan şiddetli yağış, özellikle Kartepe İlçesi sınırları içinde yaşamı ve ulaşımı felç etti. Burada birçok ev ve işleri su altında kalırken, yollar kapandı. D-100 Karayolu'nun İzmit- Adapazarı arası Eşme Mevkii'nde, sel sularının yüksek kesimlerden taşıdığı balçık ve çamurun yanı sıra ağaç ve dallar yola sürüklenince, yol ulaşıma kapandı. Burada birçok araç da mahsur kaldı.

Meteoroloji Müdürlüğü'nün tesbitlerine göre Kartepe Bölgesi'nde son 24 saatte metrekareye 104.8 kilo yağış düştü. Son 10 saatte düşen yağış miktarı 80 kilogramı buldu. Bölgede Acısu Deresi'nin taşması sonucu birçok ev ve işyeri su altında kalırken, yağışlar özellikle Eşme Bölgesi'nde zarara yolaçtı. D-100 Karayolu'nun İzmit-Adapazarı arasında Eşme Çekoklar Mevkii'nde, sel suları yüksek kesimlerden tonlarca balçık ve çamurun yanı sıra ağaç dallarını sürüleyerek yolun kapanmasına neden oldu. Buradan geçen veya park halindeki çok sayıda otomobil, kamyonet, hafif ticari araç ve kamyon balçık içinde kaldı.

Yolun kapanmasının ardından trafik ekipleri D-100'ün İzmit-Adapazarı arasını Kartepe Uzunçiftlik Mevkii'nden, Adapazarı'ndan da İzmit yönüne doğru Esenler Kampus Mevkii'nden itibaren ulaşıma kapattı. Araçlarında mahsur kalanlar iş makinalarıyla kurtarılırken, tüm ekipler gün boyu çalışarak yolu balçıktan temizlemek için çalışma başlattı. İzmit-Adapazarı arasında trafik Körfez İlçesi ile Adapazarı'ndan karşılıklı olarak TEM veya Sapanya yoluna yönlendiriliyor. Yapılan çalışmalar sonunda saat 13.50'den itibaren D-100 Karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

AFAD DEVREDE

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kocaeli'deki yağış nedeniyle, D-100 karayolunun ulaşıma kapandığını, ekiplerin 50 aracın tahliyesi ve yolun açılması için çalışma başlattığını bildirdi. AFAD ekiplerinin, yaklaşık 50 aracın bölgeden tahliyesi ve yolun trafiğe açılması için çalışma yaptığı ifade edildi. - Adapazarısakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şiddetli Sağanak Yağış Kocaeli'yi Vurdu (2) -Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement