Sidney, Suriye Olsaydı" - Son Dakika
Güncel

Sidney, Suriye Olsaydı"

Suriye'de yaşanan iç savaşı ve halkın maruz kaldığı katliamı, farklı bir bakış açısıyla ortaya koyan kısa film "Sidney Suriye Olsaydı", sosyal medyada hızla yayılıyor.

08.04.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de 3 yılı aşkın bir zamandan beri devam eden iç savaşı ve halkın maruz kaldığı katliamı farklı bir bakış açısıyla ortaya koyan "Sidney Suriye Olsaydı" (If Sydney was Syria) isimli kısa film, sosyal medyada hızla yayılıyor.

Dünya Değişim Platformu'nun hazırladığı filmde, Avustralya'nın Sidney şehri, Suriye'de bir kentmiş gibi ele alınıyor.

Sidney'in bir Suriye şehri gibi konu edildiği 3 dakikalık kısa film, Suriye halkının yaşadığı dramı, günlük hayatta karşılaştığı olayları ve içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor.

Film, Sidney'de bir gencin herşey normalmiş gibi spor yapmasıyla başlıyor, sonra aniden duyduğu bomba ve patlama sesleriyle şaşıran genç, şehrin helikopterler ve tanklar tarafından bombalanmasına şahit oluyor.

Filmin devamında, köprülere devasa Esed posterlerinin asılı olduğu şehir, atılan bombalarla yıkılmaya ve dumanlara boğulmaya başlıyor, canını kurtarmak için köşe bucak tanklardan, helikopterlerden kaçmaya çalışan genç, karşılaştığı bir arabada oturan şahıslardan yardım dilemeye ve durumu onlara anlatmaya çalışıyor.

Ancak arabanın içinde bulunan şahıslar Suriye'de yaşananlara kulak tıkamış, Suriye'de yaşanan katilama seyirci duran dünya gibi, telefonlarıyla oyun oynuyor ve gencin içinde bulunduğu durumu görmezden geliyorlar.

Filmin sonunda, 2 milyon 500 bin Suriyeli mülteciden sadece 500'ünü kabul eden Avustralya'ya, daha fazla vurdum duymaz davranmaması yönünde mesaj veriliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sidney, Suriye Olsaydı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement