Sığınmacılar AB-Türkiye Anlaşmasını Mahkeme Yoluyla Aşıyor - Son Dakika
Güncel

Sığınmacılar AB-Türkiye Anlaşmasını Mahkeme Yoluyla Aşıyor

Sığınmacılar AB-Türkiye Anlaşmasını Mahkeme Yoluyla Aşıyor

Yunanistan Sığınmacılar Kurulu'na başvuran Sığınmacılar Komitesi, birinci derecede alınan ve Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye iadelerini talep eden kararı haksız buldu.

31.05.2016 11:10  Güncelleme: 11:39

AB- Türkiye anlaşması gereği Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye iadesine mahkeme engeli geldi. Yunanistan Sığınmacılar Kurulu'na başvuran Sığınmacılar Komitesi, birinci derecede alınan ve Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye iadelerini talep eden kararı haksız buldu. 10 göçmenin iadesi mahkeme kararıyla durduruldu.

TÜRKİYE'NİN GÜVENLİ ÜLKE OLMADIĞINI İLERİ SÜRDÜLER

İkinci derecede alınan kararda Türkiye'nin bu sığınmacılar için "Güvenli ülke" olmadığı ileri sürüldü. Yunanistan Sığınmacılar Kurulu'nun avukatı Stratis Skundianellis'e göre bu vakaların tekrar bakılması gerekecek.

10 SIĞINMACININ İADESİ DURDURULDU

Geçen hafta gün ışığına çıkan ilk kararla Midilli Adası'nda bulunan bir Suriyelinin Türkiye'ye iadesi durduruldu. Bu kararı dokuz karar daha izledi.

400 SIĞINMACI İADE EDİLDİ

20 Mart'tan itibaren bu güne kadar Türkiye'den Yunanistan'a giren 400 sığınmacı AB-Türkiye arasındaki anlaşma gereğince Türkiye'ye geri gönderildi.

"TÜRKİYE GÜVENLİ HALE GELENE KADAR HİÇBİR SIĞINMACI İADE EDİLMEMELİ"

Uluslararası Af Örgütü'nün Yunanistan başkanı Yiorgos Kosmopulos "Türkiye güvenilir ülke olana kadar hiçbir sığınmacının iade edilmemesi gerek" dedi.

"YUNANİSTAN İNSAN HAKLARI İHLALLERİNE GÖZ YUMMAMALI"

Avukat Eleni Kuçuraki'ye göre bu kararlar yalnız sığınmacıları değil, Yunanistan'ı da koruyor. Kuçuraki "Avrupa'nın sığınmacı sorununu Avrupa dışına, yani Türkiye'ye atmak istediğinden dolayı, Yunanistan insan haklarının ihlal edilmesine göz yummamalıdır" dedi. -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sığınmacılar AB-Türkiye Anlaşmasını Mahkeme Yoluyla Aşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement