Sığınmacılar Ramazan da Meyan Kökü İçiyor - Son Dakika
Yerel

Sığınmacılar Ramazan da Meyan Kökü İçiyor

Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde kalan Suriyeli sığınmacılar, Ramazana özel meyan kökü içeceği kullanıyor.

06.07.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde kalan Suriyeli sığınmacılar, Ramazana özel meyan kökü içeceği kullanıyor.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan sığınmacılar, "Susuzluğun giderilmesinde önemli bir etkisi var" dediler.

Birçok faydası olduğuna inanılan meyan kökü, doğadan toplanan köklerinin temizlenmesinin ardından ıslatılarak özü çıkarılıyor. Tenis torbalarına konan hazırlanmış meyan kökü, sık sık ıslatılarak özünün çıkarılması sağlanıyor. Akşam iftara doğru satışa sunulan meyan kökü, çadırkentte yarım litresi 1 TL'ye satılıyor.

Suriyeli sığınmacı Ahmet el Sahhari, meyan kökünün özel bir tadı olduğunu belirterek "İçine biraz buz koyunca muhteşem bir tadı var. Susuzluğun giderilmesinde önemli bir etkisi var. Özellikle böbreklere ve mide rahatsızlığına çok faydası var. Hazımsızlık sorunu ve böbrek sorunu yaşayan vatandaşların çokça tüketmesi lazım. Çok lezzetlidir. Biz, Suriye'de meyan kökünü çok tüketiyoruz" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sığınmacılar Ramazan da Meyan Kökü İçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement