Sigorta Acenteleri, TOBB'da Toplandı - Son Dakika
Yerel

Sigorta Acenteleri, TOBB'da Toplandı

Sigorta Acenteleri, TOBB\'da Toplandı

Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği merkezinde gerçekleştirildi.

20.06.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Emir Yorguncu ve SAİK Manisa İl Delegesi Seval Sağır katıldı.

Hazine Müsteşarlığı tarafından yayımlanan ve Haziran ayından itibaren yürürlüğe giren Trafik Sigortaları değişikliği konusunda Türkiye genelindeki sigorta acentelerini bilgilendirmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği merkezinde geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Sigorta Acenteleri İcra Komitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Türkiye genelindeki 312 il delegesinin yanı sıra, Ticaret Odalarının yöneticileri ve ülke genelinde faaliyet gösteren acente dernek başkanları katıldı. Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi (SAİK) "Bilgilendirme ve İstişare" Toplantısına SAİK Manisa İl Delegesi Seval Sağır'ın yanı sıra Salihli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Emir Yorguncu iştirak etti.

Sigorta Acenteleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliğin sigorta sektörüne getireceklerini ve sağlayacağı faydaların istişare edildiği toplantının yararlı olduğunu belirten SAİK Manisa İl Delegesi Seval Sağır, şube adı altında niteliksiz hizmet veren, sektördeki güven duygusunu azaltan iş yerlerinin bundan böyle kolaylıkla açılamayacağını ifade etti. Sağır, yeni yönetmeliğin sektörü disipline edeceğini vurguladı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Emir Yorguncu da, Ankara'da aktarılan bilgiler ve Hazine'den gelen yaptırım baskısı karşısında her hangi bir cezai müeyyide ile karşılaşılmaması için ilk komite toplantısında Salihli Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bir denetleme kurulu kuracaklarını kaydetti. Yorguncu, "Tüm meslektaşları ve şubeleri kanunda ve yönetmelikte aranan fiziki şartlara, eğitim ve teknik personel şartlarına uymaya davet ediyoruz. Vatandaşların da Sigorta Poliçesi yaptırırken dikkatli olmasını, Ticaret Odası'na kayıtlı yetkili sigorta acentelerinin tercih etmelerini ve değişen trafik sigortası uygulamaları hakkında acentelerimizden bilgi almalarını tavsiye ediyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sigorta Acenteleri, TOBB'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement