Siirt İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Siirt İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Toplantısı Yapıldı

Siirt İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Toplantısı Yapıldı

2014 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz'ın başkanlığında Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

24.07.2015 11:48  Güncelleme: 11:50

Siirt İl Koordinasyon Kurulu üçüncü dönem toplantısı yapıldı.

Toplantıda İl genelinde gerçekleştirilmekte olan yatırımlar görüşüldü.

Vali Tutulmaz yürütülmekte olan yatırımların istenilen ölçüde olmadığını ve bundan da herkesin sorumlu olduğuna dikkat çekerek, yatırımların hızlandırılmasını istedi.

Vali Mustafa Tutulmaz "Bu yıl İlimiz genelinde 2015 Temmuz ayı itibariyle 321 proje üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Bu projelerin toplam bedeli 1 Milyar 838 Milyon 709 Bin TL'dir. Söz konusu projelere ayrılan ödenek miktarı 346 Milyon 846 Bin TL olup, 129 Milyon 489 Bin TL harcama yapılmıştır. Projelerin nakdi gerçekleşmeleri %37, fiziki gerçekleşmesi ise % 39 olmuştur. 321 projeden 65'i tamamlanmış, 123'ü devam etmekte, 24'ü ihale aşamasında ve 109 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamamış, bunların çoğu proje ve keşif aşamasındadır. Şu an itibariyle gözüken başarı düzeyi yetersiz. Bunu açık kabul etmek gerekiyor. Sorumlular olarak sizler ve bizler hepimiz bunu daha üst düzeye nasıl çıkarabiliriz. Son döneme kalan yatırımlar konusuna dikkatinizi çekmek istiyorum. Kış mevsimi geliyor ve istenilen verim alınamıyor. Daha önce de uyarmama rağmen istediğimiz sonucu alabilmiş değiliz. Bunun sorumlusu hepimiziz. Yapıcı ve çözüme yönelik olarak çalışmalıyız. Meseleleri ele alırken, birbirimizi suçlayıcı bir bakış açısı olmamalıdır. Eleştirirken çözüm önerilerini de söylememiz gerekiyor."diye konuştu.
Daha sonra Yatırımcı kurum yöneticileri söz alarak, yürüttükleri projeler hakkında kurul üyelerine bilgi verdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement