Siirt Sabotaj, Siirtli Tüp Satıclarının Işine Yaradı - Son Dakika
Güncel

Siirt Sabotaj, Siirtli Tüp Satıclarının Işine Yaradı

Siirt Sabotaj, Siirtli Tüp Satıclarının Işine Yaradı

Siirt'te önceki akşam doğal gaz ana iletim hattına sabotaj düzenlenmesi sonucu kent merkezine doğal gaz verilememesi, vatandaşların tepkisine yolaçarken, tüp bayi ve elektrikli ısıtıcı satıcılarının işine yaradı.

30.11.2016 11:51

Siirt'te önceki akşam doğal gaz ana iletim hattına sabotaj düzenlenmesi sonucu kent merkezine doğal gaz verilememesi, vatandaşların tepkisine yolaçarken, tüp bayi ve elektrikli ısıtıcı satıcılarının işine yaradı. Kurtalan- Gökçebağ mevkiinde bulunan Doğal Gaz Ana İletim hattına önceki akşam saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından sabotaj düzenlennmesi nedeniyle doğal gaz verilemeyen kent merkezindeki vatandaşları mağdur etti. Soğukların başladığı bugünlerde önceki geceyi soğuk havada geçiren vatandaş, dün tüp bayi ve elektrikli ısıtıcıların satıldığı işyerlerine akın etti.

Yetkililer, Siirt'te 18 bin 500 doğal gaz kullanıcısı olduğunu ve bu abonelere SMS yolu ile bilgilendirme yapıldığını belirterek, BOTAŞ ekiplerinin sabotaj düzenlenen bölgede onarım çalışmasına başladığını, bu çalışmanın en kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. Geceyi soğukta geçirdiklerini belirten Siirtliler, sabotaj nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, sabah ilk iş olarak tüp veya elektrikle çalışan ısıtıcı aldıklarını ifade etti. Sadece ısınma değil aynı zamanda yemek konusunda da mağdur olduklarını anlatan vatandaş lar, bu yüzden piknik tüp alarak bu sorunlarına geçici çözüm bulduklarını ifade etti. Kurtalan İlçesi ile Gökçebağ Beldesi hattında bulunan Doğal Gaz Ana İletim hattına yapılan sabotajdan ötürü, piknik tüpleri satışında ciddi artış sağlayan tüb bayileri de siparişlere yetişemediklerini söyledi. Doğal gaz kullanan abonelerin tamamının tüp almak için kendilerine başvurduğunu anlatan tüp satıcıları bu duruma tepki gösterse de tüp satışlarından dolayı oldukça memnun olduklarını anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt Sabotaj, Siirtli Tüp Satıclarının Işine Yaradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement